而家d茶记真系唔易做,越来越多元化, 好似呢间中文名似茶记,英文名有Cafe字眼,最多都以为系茶记同Cafe混合姐,点知和牛、中式小菜、连鸡蛋仔都有得食🤣!🔆All Day Breakfast 有猪肉肠、烟肉、焗豆、炒蛋、火腿、炒杂菌、法包呢d例牌野,有埋野饮。摆盘未算精彩,但食落去系几好食,尤其是炒蛋同法包,炒蛋似日式炒蛋嘅质感而且有蛋香;涂上左牛油嘅法包,好味在新鲜牛油香味同法包烘热嘅香脆。🔆咖哩慢煮牛腩配白饭,都几多牛腩。主角咖哩混有好多杂菜,令到每啖口感更丰富而且无咁腻,较少香料味但有咖哩味,牛腩都够软腍,茶记黎讲算几好~🔆加$20有个中式清炒时菜,样貌似妈妈煮食,食落竟然有d镬气,亦食到白菜仔好鲜甜嘅菜汁,呢个抵食!🔆两个主菜都有餐饮,热奶茶有茶记水准;热咖啡有Cafe即磨咖啡水准,攞到平衡very good!🔆最后仲叫左心太软雪糕,间间出品唔同,纵然朱古力蛋糕无流心,但加上雪糕球后外观同味道,对我黎讲系相当唔错!
All Day Breakfast
咖哩慢煮牛腩配白饭