2009-03-03 424 浏览
呢条街有好多间米线,不过我唔系咁有耐性,所以拣左一间唔驶排队等0既入到去,有位阿姐好热情咁招呼我坐低,我连menu都未睇,佢就企住等我叫野,我觉得好有压力呀好彩我一眼关七,都好快咁拣左菜肉云吞米线+热奶茶,佢终于功成身退,离开我视线范围。奶茶好快黎左,不过都其实冇咩期望架喇~之但系杯野真系唔够热,我怀疑系摆左0系厨房一段时间0既制成品,饮左三分一都唔系几敢再饮落去,再等多5分钟左右碗米线黎埋,个卖相好唔掂,有一块溶烂0既生菜伴住,令成碗野更加似「二手货」(即系俾人食过咁0既样),anyway,香港应该唔会有d咁无良0既舖头卦我第一时间夹起云吞,好稔呀﹗一咬就烂哂,夹都夹唔住,好彩我用更兜住黎食,唔系就跌哂落水而米线都一样系好稔,点解会咁架?

而米线都一样系好稔,点解会咁架?
菜肉云吞米线