2020-05-16 36 浏览
之前系附近食完嘢经过,见到呢间铺外形好特式,装修好特别,好吸引,所以今日收工就过嚟食,竟然系香港都可以食到.咁美味的台式美食,好味道好多人食,食物一定唔差,等咗大约五分钟已经有位,侍应有礼貌的安排入座,入面既装修好雅致,环境座位亦算舒适........睇睇落单纸,价钱真系好抵食,我放到成枱食物,食到饱饱,二百元有找,又好食,又平,侍应又有礼貌,地方干浄卫生。饮品:几得意,食牛扒就有分几成熟,饮品都有分几分甜0分、3分、5分、8分、10分要几甜,由我话事👏👏👏👏👏1-冬瓜茶——冬瓜味道清甜、消暑解渴,浓郁冬瓜味道,足料煲郩⋯⋯2-姜母茶——浓郁姜味,有助消化,舒缓气管,健康的饮品.....食物:1-红烧牛肉面—-台式的牛肉…浓浓味道的牛肉汤🥣,香浓香甜,牛肉软滑有咬口,面质又爽又滑🍜😋😋😋😋😋2-怀旧卤肉饭—-🍛🥢平日不太爱吃饭的我,但我就很喜欢吃鲁肉,所以鲁肉饭就不能不吃,而且鲁肉味道做得出色,又好味道到成碗食晒3-卤青菜———-平日既娃娃菜,我系屋企自己都系用来放汤食,原来用来卤系咁好味,菜不单只甜,𠧧水味道又香,食出更加香甜的味道,菜都可以做好食😋😋😋😋4-卤水拼盘——-有鸡翼、卤

饮品:
几得意,食牛扒就有分几成熟,饮品都有分几分甜
0分、3分、5分、8分、10分

要几甜,由我话事👏👏👏👏👏

食物:

4-卤水拼盘——-有鸡翼、卤水蛋、牛肉、猪耳、豆腐.......
鸡翼——-卤得不会过火,肉质和味道都适中

卥水蛋—-蛋入味而且有口感

牛肉——爽口有口惑入味

猪耳——又爽又脆口

豆腐——滑溜溜的豆腐

甜品
1-流沙芋丸——新鲜热辣辣脆卜卜的外皮,香脆有口感的外皮,烟烟靭靭的口感,一咬的流心,溶入香香的竽蓉,味道口感一流,美味的餐后甜品🍮⋯⋯

好掂的台式食物