2018-04-09 126 浏览
九份就谂起宝岛台湾,九份十分就系好似台湾咁嘅小餐室,位于沙田河畔,地点都一样写意,店内每件小摆设有宝岛独特嘅色彩,每位侍应都有台湾嘅人情味及笑容,除左台湾料理,佢哋仲加入中西日韩元素,大部份我都可以俾十分。溶岩芝士鸡,卖相已攞满分,忌廉芝士酱放入圆形法国面包内,再加上大量芝士原只焗,热辣辣香喷喷,配合韩式炸鸡,真系食指大动,一动手想取鸡时,细心嘅侍应提醒我哋,有即弃胶手套放左向碟边,取出一直以为系湿纸巾嘅物件一望~~dom dom???望真D原来即弃胶手套在此,好幽默讲返只鸡,炸得好食过某D炸鸡店,炸鸡只系淡淡调味,沾入芝士忌廉汁嚟食就啱啱好,唔会大家互相抢味道另一推介,夏日西门町,即凤梨沙冰,沙冰打得幼细,放左D冰冻鳯梨果肉响顶,有得飮仲有得食同场加映,隔离枱碟饭香,好大碟,好似好好味,我问隔离枱位先生可唔可以俾我影张相,佢话影啦,系lunch set A1嚟㗎。。。

望真D原来即弃胶手套在此,好幽默