2019-11-18
上星期同男朋友去左九展行outlet,就谂住系到食埋晚餐。平时好少经开九展,原来呢到都几多野食印象中只系记得九展有麦记😂😂我地拣左呢间泰菜野,外观几靓,灯光柔和、座位仲好阔落。叫左几款菜式都好好味!冬阴公汤首先个汤份量足够两人饮,好足料,里头有磨菇、虾、蚬肉等,酸酸辣辣十分开胃。食材都好新鲜。用细碗装,我地每人饮左差不多两三碗。生虾刺身生虾刺身一向都系我地至爱,食开泰式餐厅都必点。呢到一份总共有八片刺身,块块都肥美新鲜。最正系个泰式辣汁!保云酥龙虾辣茄酱意大利饭个卖相真系不得了。见到附近几枱都有叫呢个饭😂 大大只龙虾钳同龙虾尾放系面头,周围啲意大利饭捞左辣茄酱,呢个配搭好少见,几特别新奇而又好夹。饭有少少辣但相当好味。烟三文鱼明太子菠菜意粉个意粉都唔错。配上明太子,里头捞有菠菜同烟三文鱼,食落软腍唔会太干身,为意粉加左唔少鲜味。食完呢个清新体验,好满足,认真值回票价
食完呢个清新体验,好满足,认真值回票价