2022-11-27 242 浏览
在一次系周末游览下尖沙咀,🤭不过呢一次就主要集中行吓尖东,同样都系非常之热闹同埋有咁多商场可以行足成个下昼,😍当然亦都要周围揾吓有冇新嘅餐厅咁就可以顺便差下电。 😛对于牛魔王嘢我当然非常留任何同牛有关嘅餐厅,碌吓碌下就发掘到一间新开嘅牛腩专门店,九爷。 😏依家出去食个粉面闲闲哋都几十蚊,如果系尖沙咀都食到靓嘅牛腩用嘅都只系$50就真系经济又化算,仲要系嘢食到成只牛比例唔多嘅崩沙腩🤩招牌八宝河— 🐮当喺度纠结食乜嘢嘅时候最好嘅办法就系全都要,叫一碗八宝河咁就齐集晒呢一度最招牌嘅食物,🐮例如有贡丸有牛丸有墨鱼丸有牛筋有崩沙腩金钱肚等等等等,价钱当然亦都系非常之公道合理,咁样亦都唔细㗎。🐮首先当然要讲吓呢一度的招牌崩沙腩,🥩除咗同平时牛腩一样都系啖啖肉之外最重要系呢一个部位相对来讲就更加软念冇咁难咬,🥩至于两侧都有一块腩皮系非常之弹牙同埋系崩沙腩嘅独有特征,🥩经过长时间嘅腩汁炮制之后相对就更加香甜同发挥肉嘅质感牛筋嘅味道同样都系无懈可击,🥩可以见到每一条牛筋都系原条奉上,有啲嘅大小直头系牛孖根咁大同埋咁粗,🥩就算系几大都好但佢哋食落去都已经感受到系黏黏糯糯,非常滋味🥩另外仲有三种丸类都各有

招牌八宝河

另外仲有三种丸类都各有特色,🍢特别嘅系牛丸都系用手打方式去制造咁就更加有弹牙嘅质地同埋里面好似肉汁嘅密集度🍢
招牌八宝河

净牛什— 🐄唔想食粉面嘅话简单食一个招牌嘅牛杂都系一个几好嘅选择, 一大碟里面就包含咗金钱肚牛蒡牛肺同埋牛肠, 🥩虽然牛杂俾人感觉好似唔太干净,但系呢一度食完之后绝对可以颠覆到呢一个旧有想法。 🥩可以见到每一旧嘅牛杂都系非常之干净,而且冇任何沉积物,仲要碟头够晒大。 🥩每块金钱肚到厚切咁就可以满足到最大嘅食用感,牛肠都系原条切,里面确保干净又卫生先至会上到客人手上面,🥩最后加埋清清地嘅腩汁做到吊起牛嘅鲜甜味呢一个值得一赞🥩
净牛杂

九爷牛腩 (尖沙咀)
尖沙咀汉口道17号新声大厦地下F及G号舖
2022-11-12