2023-10-29
店舖细细,有一条人龙,个个买雪糕🍦门口放咗一部石磨芝麻,睇住啲芝麻浆慢慢磨出黎,真材实料!🔸黑芝麻雪糕(💰25)(9/10)黑芝麻软雪糕麻香超浓烈,幼滑细腻。配合浓厚嘅芝麻酱层次丰富!好味!买完之后店员逐杯慢慢整,大概两三分钟先会拎一杯出嚟,真系慢工出细货。本身想等埋两杯一齐影相,但雪糕等唔切了🫣🔸石磨芝麻糊(💰30)(8/10)店员话要等半小时先有,真系落足心机煲。好绵好香滑好浓稠嘅芝麻糊,唔会太甜,仲有一层不可分割嘅芝麻油,芝麻糊绝对足料。食唔哂雪冻佢,听晚试冻食嘅芝麻糊!🔸黑芝麻菲林卷(💰25)(7.5/10)限量供应嘅芝麻卷,睇住店员忙碌咁制作。菲林卷一样有香浓嘅芝麻味,烟韧但我觉得可以再有咬口多啲。由于一次过买得太多甜品🤭真系要分两日食呀!下次一定会黎再食雪糕,真系出色呀!😋
🔸黑芝麻雪糕(💰25)(9/10)
🔸石磨芝麻糊(💰30)(8/10)
🔸黑芝麻菲林卷(💰25)(7.5/10)