2018-10-01 42 浏览
九号水产系黄埔开左好耐,知道有好多好味既日林餐厅,一直都好想去试下。今日终于难得经过,决定入去填饱个肚喇!🤤选择真系好多,花多眼乱!最后决定拣呢间好多人系门口等紧既拉面店!等既时间唔会好耐,人流都好快。入到去好似去左日本咁,听著日文歌,周围环境都很有日本feel. 点餐都很方便,有张点餐纸,圈低拉面的软硬程度,直/曲面,辣既程度 等等。够哂清晰✅我叫左碗好大胆新颖既 特上日本芥茉拉面🤤起被以为会系好辣,点知原来唔辣。反而觉得个芥茉汁好香浓。同个拉面又几衬!拉面个软韧度 岩岩好。带有少少韧口。仲有2块既猪肩肉同2块猪腩肉🐷。都好大块!猪腩肉就较好味。带点脂肪,食落好香,又烟韧。两块刚好,不然会觉得腻。仲有半只 溏心蛋🤤,甜甜地 好味道!朋友就叫左 :特上原味猪骨拉面🐷🐷呢个汤底更加浓郁,好重猪骨味。但唔会做到好油腻。都唔错㖞!👍🤤拉面都索哂个汤,所以食落好入味!小食都有好多款叫,食拉面唔少得叫 煎日式饺子!大大粒,煎到外皮好香脆,但唔会话食落好多油。饺子酿左好多猪肉碎,好足料。炸软壳蟹🦀🦀又几大只㖞。炸到金黄脆皮,炸粉不会太厚。食落外皮不会分离。蟹味都几重鲜味,点少少沙律酱更好味!😃饮品
今日终于难得经过,决定入去填饱个肚喇!🤤
选择真系好多,花多眼乱!
最后决定拣呢间好多人系门口等紧既拉面店!
等既时间唔会好耐,人流都好快。

我叫左碗好大胆新颖既 特上日本芥茉拉面🤤

起被以为会系好辣,点知原来唔辣。
反而觉得个芥茉汁好香浓。同个拉面又几衬!
拉面个软韧度 岩岩好。带有少少韧口。

仲有2块既猪肩肉同2块猪腩肉🐷。都好大块!

猪腩肉就较好味。带点脂肪,食落好香,又烟韧。
两块刚好,不然会觉得腻。
仲有半只 溏心蛋🤤,甜甜地 好味道!

朋友就叫左 :特上原味猪骨拉面🐷🐷

呢个汤底更加浓郁,好重猪骨味。
但唔会做到好油腻。都唔错㖞!👍🤤

拉面都索哂个汤,所以食落好入味!

小食都有好多款叫,食拉面唔少得叫 煎日式饺子!
大大粒,煎到外皮好香脆,但唔会话食落好多油。
饺子酿左好多猪肉碎,好足料。

炸软壳蟹🦀🦀又几大只㖞。
炸到金黄脆皮,炸粉不会太厚。食落外皮不会分离。
蟹味都几重鲜味,点少少沙律酱更好味!😃

饮品: 白桃汁梳打🍑,甜甜地,好饮。

日本直送:日本招财猫蜜糖汽水 🍹好可爱既玻璃樽,可以带回家收藏😍