2021-02-23
九重鲜推出咗系屋企都可以食嘅外卖套餐,有海鲜又有各款各样嘅肉类,依家搭唔到飞机都可以好似去咗韩国咁享受韩式烧烤!屋企有炉就可以轻松烧烤啦!海鲜:本地带壳蚝6只海虾半斤非常鲜甜,大大只!海螺半斤转咗做蚬,粒粒都鲜味十足,蚬肉比想像中大只。小食:韩式泡菜(一份)提升成个餐嘅韩国风味,酸酸辣辣十分开胃。滋味咖哩牛肉饭(一盒)因为净系食烧烤可能都未必太饱肚,梗系要有啲碳水化合物落肚,咖喱牛肉饭就最啱我哋,咖喱味道够香但唔会辣,大人细路都啱食。分量十足!串烧/烤肉/菜蔬:牛扒鸡扒扒类调味适中,而且质感都比较嫩滑!泰式串烧猪梅肉泰式串烧牛柳头猪颈肉串墨鱼须串牛脷串京葱牛肉串各式各样嘅串烧,猪定牛都一样调味一流~我比较钟意食嘅就系墨鱼须串及牛脷串,墨鱼须串好密集,爽口但又唔会太韧;牛脷串厚切,口感香气也不错。车厘茄烟肉串泡菜猪肉串翠肉瓜猪肉串多春鱼蒜蓉金菇金菇芝士肥牛卷菠萝粟米猪肉可以配搭好多唔同款式的菜,真心唔错,热辣辣很有鲜味,多春鱼及蒜蓉金菇系我心水,多春鱼有咸香又爽口,蒜蓉金菇香气十足,仲觉得唔够喉添!共16款各2件葡萄红餐酒(一枝)配搭烧烤特别系牛肉简直一流!另外每套餐均配串烧烤肉酱韩式蒜
屋企有炉就可以轻松烧烤啦!
海鲜:
本地带壳蚝6只
海虾半斤非常鲜甜,大大只!
海螺半斤
转咗做蚬,粒粒都鲜味十足,蚬肉比想像中大只。
串烧/烤肉/菜蔬:
牛扒
鸡扒
扒类调味适中,而且质感都比较嫩滑!
泰式串烧猪梅肉
泰式串烧牛柳头
猪颈肉串
墨鱼须串
牛脷串
京葱牛肉串
各式各样嘅串烧,猪定牛都一样调味一流~
车厘茄烟肉串
金菇芝士肥牛卷
菠萝
粟米
共16款各2件
葡萄红餐酒(一枝)配搭烧烤特别系牛肉简直一流!
另外每套餐均配串烧烤肉酱
韩式蒜茸辣椒酱
泰式酸辣酱
马沙文沙嗲酱
各有各特色,睇你钟意食边款口味,包括蒜蓉辣味,酸辣又或者甚至沙嗲,调味都系几特别,总有一款啱口味。