2018-08-11
冇谂过九龙城都有咁舒服、又好食嘅意大利餐厅!见到呢间Pavia系Openrice有好多好评,今次预约到黎试下喇!餐厅唔会太难揾,系出面已经感受到系一间安静舒服嘅餐厅🍴厨师推介嘅餐牌,应该系成日都会转嘅!叫咗一个Set dinner,另外叫咗一个厨师推介嘅白酒煮青口,二人分享😋餐包好快就热辣辣送到,其中一款仲系蒜蓉包,两只包都好香好好吃😋下一样上嘅菜就系呢样白酒煮青口,果然用咗不少时间准备,白酒非常入味,再加上嘅青口够晒新鲜,咁大碟非常扺嗌,推介!之后就系餐汤,入面有不少海鲜,啖啖肉!龙虾味亦好重,够晒认真制作,足料!到咗主菜西冷扒,叫左五成熟,火喉控制得啱岩好,肉非常以柔软,肉汁够,个汁同薯泥都非常夹,而且个扒好大份啊。食咗个几钟已经饱到几乎捧住个肚,最后呢个甜品为我哋嘅晚餐划上完美嘅句号。呢个系红莓蛋糕,本身都怕会食唔落,但呢个酸酸甜甜嘅蛋糕黎得恰到好处,又有甜野入口,又一啲都唔滞,再加上草莓、蓝莓,健康又好味。我同友人都好享受今次嘅晚餐,安静又舒服,可以好好倾计,而且每碟菜都需时准备,可以慢慢食享受。店员亦不时关心我哋对食物嘅意见,好有礼貌。总括呢间九龙城嘅餐厅非常有值得一试!
餐厅唔会太难揾,系出面已经感受到系一间安静舒服嘅餐厅🍴
厨师推介嘅餐牌,应该系成日都会转嘅!
餐包
白酒煮新鲜纽西兰青口
烧美国顶级西冷扒
总括呢间九龙城嘅餐厅非常有值得一试!