好耐都係來九龍城啦🥺之前來親呢頭都係食呢間.. 所以今次難得經呢頭 就來食返呢間餐廳🍴我嘅愛..第一次食呢碟燒鴨髀😛隻隻都好可愛🤣🤣🤣 可能睇相似無啖好食咁 但其實佢啲鴨肉都唔少! 同埋佢嘅鴨皮夠香夠脆重點係全份鴨髀都唔會油~ 所以慢慢食哂一碟都很可以🙈呢排餐廳仲做緊啲特價推廣 好似係任飲紅白酒兩小時😳人頭消費滿$500 真係好抵呀 嗌多啲小食就已經可以喺餐廳裏面吹水傾偈然後任飲紅白酒 朋友都大贊抵食 下次可以再過嚟

第一次食呢碟燒鴨髀😛
重點係全份鴨髀都唔會油~ 所以慢慢食哂一碟都很可以🙈

呢排餐廳仲做緊啲特價推廣 好似係任飲紅白酒兩小時😳
2024-04-15
  • 黑松露菌忌廉汁意大利帶子牛肝菌雲吞
呢間餐廳我本身都食過好多次但係今次自己一個人來食… 簡簡單單咁叫左份扒🫢呢碟係澳洲燒羊架😳 送到來…無諗到其實都幾大份係晚上唔想食澱粉嘅代替品!鍾意羊架係微微焦香 就好香脆🫣而且佢完全無羊騷臭味😙入口好香 羊肉又夠嫩😜最愛佢近骨頭嘅位置haha感覺啲精華都係哂個個Area簡簡單單嘅羊架已經滿足到我!不過原來餐廳做緊酒精優惠🥺就係個人消費滿$500就可以免費任飲指定紅酒同埋白酒兩粒鐘 對於酒鬼嘅我泥講 性價比真係一流 不過整體來講!今次份羊架都好正😋😋

呢碟係澳洲燒羊架😳 送到來…無諗到其實都幾大份

不過原來餐廳做緊酒精優惠🥺就係個人消費滿$500

不過整體來講!今次份羊架都好正😋😋
2024-04-11
  • 羊扒
2024-04-19 1048 浏览
平時周不時都會落Pavia約朋友食野貪佢靜靜地野食又好食早幾日落去見佢有個新promotion都分享比大家而家做緊食set dinner 或者人均食滿$500就送兩小時紅白酒free flow啱晒我地吹水慢慢坐比目魚配薯蓉一如以往地厚身煎到好香配野菌忌廉汁都好香滑仲有薯菜同薯蓉好香牛油味北海道帶子蘑菇忌廉汁天使麵份量都算幾多幼身天使麵放滿成隻碟帶子鮮甜軟滑蘑菇忌廉汁都好香食海鮮飲咗幾杯白酒果香易入口女仔都好啱飲

平時周不時都會落Pavia約朋友食野

蘑菇忌廉汁都好香

食海鮮飲咗幾杯白酒
果香易入口女仔都好啱飲
2024-04-18 776 浏览
之前生日都有黎過呢到食晚餐,今晚再encore多次,上次食過煙肉芝士焗薯皮好好食,今次都要再叫😍湯有兩款,分別是周打魚湯或蘑菇濃湯,不過蘑菇濃湯要另外加$40,另外店員推介任飲指定紅酒白酒2小時,只要每人消費夠$500就可以免費.🌟大蝦忌廉汁意大利飯有兩隻大蝦,煎得香口,好爽彈,意大利飯口感似奶油咁濃稠😌米心中間有點硬,口感帶點煙韌,份量都夠食🌟燒西班牙黑毛豬份量十足!肉有兩層咁多!肉質鮮嫩多汁,肉香味美,調味都幾好,仲有燒蔬菜,可以解一解膩最後仲叫埋甜品,超級滿足
🌟大蝦忌廉汁意大利飯

🌟燒西班牙黑毛豬

最後仲叫埋甜品,超級滿足
2024-04-18 475 浏览
無意之中發現九龍城有間幾高質意大利餐廳,叫做帕維亞意大利餐廳,晚餐有分3道菜和4道菜,可以要前菜和湯,主食有安格斯肉眼扒、澳洲羊架、大蝦和法國鴨腿,想食好d就要額外再加錢~最後仲有是日甜品🍮.依家餐廳做緊任飲指定紅酒白酒2小時,只要人頭消費$500就可以,主食加錢基本上都過$500😬任飲package其實幾抵.我叫左份安格斯肉眼扒,5成熟,切開仲有粉粉紅色,肉質夠腍,脂肪分布均勻,味道上都帶香濃的牛肉味😊
男朋友又帶我黎食好野~呢間意大利餐廳今次係食第2次了, 服務態度又好,重點食物都好好味,所以先咁推薦今晚撞正餐廳做推廣,只要幫襯晚市套餐即免費任飲紅酒白酒2小時,哈哈~飲得既朋友真係飲多幾杯就回本(笑)前菜個風乾48個月西班牙黑毛豬火腿沙律真心正, 呢個沙律結合了美味既火腿同新鮮既沙拉,火腿口感鮮嫩,濃郁風味在嘴中綻放,再配以豐富多樣既沙律菜和醬汁,平衡了口感主菜係香煎智利海鱸魚柳,魚柳外皮煎至金黃酥脆,肉質鮮嫩,口感細膩,搭配黑松露白汁,提升了魚肉的鮮味。底部仲有勁綿密滑順既薯蓉,呢個配菜真係無得頂。跟餐仲有甜品同餐飲,真係好豐富呀~

跟餐仲有甜品同餐飲,真係好豐富呀~
2024-04-01
一個人的意式浪漫之 盡興時都要來一點盡興! 因為今次得一個人…🥹 下午茶時間就叫咗呢個!焗瑞士🇨🇭芝士🧀睇佢嘅賣相就知道好邪惡…基本上就係滿滿嘅芝士溶岩芝士係鐵板上面 微微焦香😁店家仲會配上餅乾比你享用餅乾配芝士簡直係享受!芝士嘅鹹香同埋餅乾香脆兩者係好夾 又唔會好油膩🫢如果可以配返啲酒精就好了..不過得一個人..就放棄左 之後睇返原來!!!餐廳做緊超抵優惠😿😿人頭消費滿五百就可以!免費任飲指定紅白酒2小時唯有之後再來食嘅時候 唯有享用呢個折扣啦😕😕到時叫埋啲朋友會仲開心吧😳

焗瑞士🇨🇭芝士🧀
睇佢嘅賣相就知道好邪惡…
基本上就係滿滿嘅芝士溶岩
芝士係鐵板上面 微微焦香😁
店家仲會配上餅乾比你享用
餅乾配芝士簡直係享受!
芝士嘅鹹香同埋餅乾香脆
兩者係好夾 又唔會好油膩🫢
如果可以配返啲酒精就好了..

2024-04-13
  • 黑松露菌忌廉汁意大利帶子牛肝菌雲吞
2024-04-17 278 浏览
放假最鐘意同朋友搵好野食,呢間餐廳我都食過,朋友咁o岩又話想食,咁就再黎一戰啦!!!🫡呢度最好既係唔會好似出面高級既意大利餐廳咁食得好有壓力,呢度比人感覺好舒服🤝🏻~適逢餐廳有紅白酒任飲推廣,真係好o岩我地邊食邊談心邊飲酒😍Btw 呢度既食物都好出色,今日食既都好想分享比大家🥳這道煙燻BB鱔沙律可以作為前菜或開胃菜,鱔魚獨特的風味和香氣同沙律菜好夾,而且鱔魚肉質好鮮嫩🤤超級Creamy既牛肝菌忌廉意大利飯,牛肝菌切成小塊同奶油忌廉相互融合,意大利飯彈牙增加口感,D忌廉真係滲透到意大利飯的每一粒米中🤗

Btw 呢度既食物都好出色,今日食既都好想分享比大家🥳

2024-04-12
  • 煙燻BB鱔沙律
  • 牛肝菌忌廉意大利飯
2024-04-17 235 浏览
今晚搵好野食,九龍城呢間意大利餐廳都算出名,食物水準有保證👍🏻同埋都幾地道,D食物風味幾有特色,所以如果咁O岩去開九龍城又想食西餐,呢間係唔錯既選擇❤️見到有Free flow drink promotion, 哈哈, 勁開心!!因為黎得呢度食野一定會飲返杯酒,而家人頭計消費滿$500 或是惠顧晚市套餐就得免費飲,真心抵🤩叫左個晚市套餐,燒法國原條鱸魚,鱸魚鮮嫩多汁,外皮燒至酥脆,勁香口,又保留了魚肉的鮮甜,勁嫩滑! 搭配香草和檸檬調味,提升了鱸魚的風味層次💋仲想讚一讚個西班牙黑毛豬火腿沙律,黑毛豬火腿咸鮮味濃,香味濃郁,哈蜜瓜又甜又爽脆,夾住一齊食展現出完美既平衡與美味,令人垂涎欲滴😋

2024-04-13
  • 黑毛豬火腿沙律
  • 燒原條鱸魚
2024-04-15 380 浏览
九龍城Pavia餐廳唔算大,有意大利小餐館嘅感覺,最近做緊人頭消費滿$500可以免費飲紅白酒兩小時一人叫一個4 course dinner set再揀要加錢嘅item已經夠數可以免費暢飲我哋叫咗一個牛扒、一個意粉,兩樣都偏重口味,主攻紅酒,wine menu尚有好多唔同款嘅酒,雖然免費任飲嘅款式係指定,但質素都唔差,happy Friday 兩個鐘飲多幾杯都夠晒回本順帶一提,個清炒蒜片辣椒意粉好惹味好出色,個欖油好香

順帶一提,個清炒蒜片辣椒意粉好惹味好出色,個欖油好香
2024-04-10 503 浏览
九龍城入面竟然有一間靜中帶靜嘅意義大利餐廳,啱啱喺清真牛肉館附近唔知食乜嘅話老闆娘都好有心機飲去介紹首先,餐前麵包有蒜蓉包同芝麻包,兩款都暖笠笠外脆內軟,而且有得配最愛嘅黑醋同橄欖油焗瑞士芝士用咗鐵板呈上表面有微微焦烤,食落香口帶少少鹹香,另外仲配咗三塊芝麻餅乾,估唔到非一般鬆脆濕潤意大利肉醬闊條麵,面頭芝士份量好多,夾住嘅雲吞皮又薄又煙韌,裡面肉碎唔似得出面咁又講又鞋烤羊膝用黑椒汁作配搭,可以覆咗羊膻味,而肉質相當軟腍,中間仲呈粉粉嫩嫩

唔知食乜嘅話老闆娘都好有心機飲去介紹

清真牛肉館附近有一間意大利餐廳環境唔算好大,鋪頭只有八張枱坐低之後職員會送上麵包籃裏面有蒜蓉包同芝麻包,兩款都鬆脆參考返當日廚師推介揀左瑞士芝士作為前菜,估唔到用咗鐵板呈上,表面焦烤,趁熱食仲有拉絲效果,而且果幾塊芝麻餅乾好鬆脆,同埋一齊食提升返層次感之後職員會因應進食情況而接住呈下一道菜式主菜揀左意大利肉醬闊條麵同羊膝前者鋪滿拉絲芝士,裏面嘅肉碎好嫩好入味,份量多到就嚟覆蓋闊條麵嘅存在後者應該係用紅酒黑椒汁作配搭,肉質好軟,切開係一絲絲嘅肉,好容易就骨肉分離最後就以蘋果金寶作為甜品
清真牛肉館附近有一間意大利餐廳
環境唔算好大,鋪頭只有八張枱

坐低之後職員會送上麵包籃
裏面有蒜蓉包同芝麻包,兩款都鬆脆

參考返當日廚師推介

之後職員會因應進食情況而接住呈下一道菜式

主菜揀左意大利肉醬闊條麵同羊膝

最後就以蘋果金寶作為甜品
2024-04-09 436 浏览
Pavia ~ 🍕🥗🍷位於九龍城打鼓嶺道嘅意大利菜,食物款式種類多,有Pizza, 意粉,意大利飯, 和牛,海鮮盤,應有盡有。頭盤叫咗個芒果軟殼蟹沙律,份量十足,原隻軟殼蟹仲要有蟹膏!惹味之餘,芒果沙律又比返一種清新嘅感覺,作為開胃頭盤絕對係不二之選。主菜order 咗Pavia嘅精選Pizza, 材料有蘑菇,黑松露醬,火煎菜,馬蘇里芝士。依個pizza 比起一般嘅連鎖店pizza過之而無不及。火煎菜令到即使有芝士,黑松露醬都唔會覺得膩,薄批配上火煎菜,再有淡淡黑松露香慢慢流入口😋另一主菜係香煎智利海鱸魚,鱸魚外脆內軟,加少少青檸檬汁,外層香口,魚肉鮮嫩,做到鎖住肉汁嘅效。值得一提嘅係,雖然自係side dish, 薯角每一舊都炸得岩岩好!香脆可口!Pavia 除咗食物,仲有一幅特色牆值得留意。據了解係由學生設計繪畫而成,可以打卡之餘,又有支持學生創作嘅作用,有意義得來令餐廳別有一番風味。🎨
Pavia ~ 🍕🥗🍷

2024-04-02 371 浏览
一坐低,就有籃香噴噴既麵包上枱🥖🧈首先講下蒜茸包,十分香脆,包面脆,包心軟熟,外脆內軟又香口!芝麻包中間夾住冰凍既牛油🧈,冰火芝麻包,好似食緊零糖份菠蘿油咁!前菜軟殼蟹芒果沙律🥗軟殼蟹大大隻咁,炸到超脆口,入面既蟹肉好正,用芒果黎配搭絕對一流,就咁食軟殼蟹可能會有少少濟,但夾埋芒果同沙律菜一齊食,就變左令人開胃既前菜💕Pavia Special Pizza🇮🇹呢個係餐廳既精選薄餅👏🏻材料有蘑菇,黑松露醬,火煎菜,馬蘇里芝士🍕Pizza成日食,但較少餐廳會用黑松露醬焗pizza, 好香,再加埋磨菇,野菌味勁香,個感覺似黑松露雜菌意大利飯,鍾意食雜菌既食家絕不能錯過!👏🏻👏🏻👍🏻香煎智利海鱸魚🐟鱸魚原條上!😍😍😍店員一放低條魚,隔離兩張枱即刻望住!因為勁香!煎到卜卜脆!魚皮香口脆口,魚肉鮮甜似蟹肉,基本上可以唔使沾醬,淨係食脆口同鮮味已經夠唒!總結:Pavia呢間餐廳,用料靚,廚藝好,環境舒適,已經book左下個月再食啦!🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻

前菜
軟殼蟹芒果沙律🥗

Pavia Special Pizza🇮🇹

香煎智利海鱸魚🐟
鱸魚原條上!😍😍😍

總結:
放咗工,能夠與好友享受一頓美味的晚餐,傾吓計,我覺得好舒壓的🌿。 今晚放工過咗嚟搵老友👱🏻‍♀️食飯,係佢屋企附近嘅意大利餐廳,這餐廳佈置有點像歐洲溫馨家庭的,帶點親切~🐟煙三文魚蕃茄香草包$68烤過嘅香草包,散發着淡淡的蒜香,鋪上蕃茄🍅莎莎及煙三文魚,口感頗豐富。🐣燒法國雞胸$268餐廳選用咗法國🇫🇷春雞,配以巨型秋葵🤭及薯蓉,雞肉熟度恰到好處,肉質細嫩,我平時唔食雞皮,但這燒春雞的皮卻非常透薄鮮嫩,沒有肥膩感,仲燒得幾香。🍝清炒蒜片辣椒意粉$128以蒜片🧄、橄欖油、辣椒🌶️等配料烹煮意粉,蒜片嘅香氣融入係橄欖油及意粉中,每一啖都非常惹味香。🍏蘋果批配紐西蘭雪糕$78即點即焗,以新鮮蘋果🍏製造,所以味道清新香甜,外皮酥脆,伴以紐西蘭雲呢拿雪糕🍦,每一啖都好滋味;食完再飲杯🍋熱檸檬水,這晚餐很滿意❤️。

🐟煙三文魚蕃茄香草包$68

🐣燒法國雞胸$268