2025-01-10
前几日我同朋友去咗九龙城好受欢迎嘅知名泰国餐厅「小曼谷海鲜烧烤屋」聚旧食饭。整体用餐体验良好,值得推荐。餐厅地点好方便,地铁站一出就见到。用餐环境唔错,气氛好热闹,氛围唔错,颇适合朋友聚餐。店员推荐我地食期间限定嘅「泰北二人火锅」。这火锅嘅椰子鸡汤底味道非常香浓,值得一赞系配料新鲜,特别系牛肉同埋海鲜,味道一流。天气冻围住火锅食,几过瘾!我哋亦点咗「炸物拼盘」,每一样都炸得好香脆。我最钟意嘅系炸虾饼,非常弹牙好味。再嚟我哋试咗「牛油烤蚝」同「牛油烤蛏子」,两道烧海鲜都好新鲜,而用牛油烧令海鲜的鲜味与牛油嘅香气融合得啱啱好,正!另外,烧粟米同烧牛肉串都唔可以错过。烧粟米的甜味加上微微的焦香,口感非常好。而烧牛肉串则系牛味十足。整体而言,「小曼谷海鲜烧烤屋」真系唔错!
整体而言,「小曼谷海鲜烧烤屋」真系唔错!