2019-12-08
好耐冇黎九龙城 黎到好自然谂起要食泰国野 之前都食过呢间小曼谷 黎到呢头好想再食多次 冬荫鲜虾云吞汤 冬荫公汤入面有大大粒云吞 里面d料好足 有好多虾 有惊喜到! 而且汤底都几多 好香浓既冬阴公汤 都系食泰国野必点 泰皇咖哩法包软壳蟹 黄咖哩系甜既咖哩 唔辣既 大人细路都岩食 咖哩满泻系个法包上面 法包浸左咖哩软软地又入哂味 好好食 加埋隔离有炸到脆卜卜既软壳蟹 点少少咖哩更加好食 原只鱿鱼筒酿糯米饭 呢个菜卖相几吸引 系原条上既鱿鱼 鱿鱼几弹牙配上糯米饭好特别 但食个阵冇点到酱 所以觉得有d淡味 建议要点下酱食 铁板猪颈肉啫椰菜苗(马拉盏) 马拉盏炒菜真系好香好够味 铁板上既炒猪颈肉同样抵赞 唔会觉得好un好难咬 仲要好入味 椰青 成个椰青饮好爽呀 好清甜 椰肉都好嫩滑好易食蒜蓉包 够脆够蒜味 软熟好食 配埋咖哩或者汤一齐食系添加滋味 呢到九点仲要有音乐表演 几好feel冇令我失望既小曼谷 价钱公道食物优质 仍然系我黎九龙城会特登食既餐厅
之前都食过呢间小曼谷 黎到呢头好想再食多次
冬荫鲜虾云吞汤
泰皇咖哩法包软壳蟹
原只鱿鱼筒酿糯米饭
铁板猪颈肉啫椰菜苗(马拉盏)
椰青
成个椰青饮好爽呀 好清甜 椰肉都好嫩滑好易食