2022-07-22
早几日同老公拍拖仔去咗间几怀旧feel意大利餐厅晚餐🍽位于九龙城Pavia 餐厅唔算好大 但装潢几有特色🖼墙上有好多别致小挂画🎨另一边成幅墙都系壁画🎑首先来个热辣辣餐包,想赞赞个包超级松软😆真系想再ncore香煎北海道带子配牛油柠檬汁 $158摆盘好精致🤩个柠檬汁调较得好好 提升个带子更加鲜味 口感弹牙 另外配搭个哈蜜瓜多汁清甜 黑松露菌忌廉汁意大利带子牛肝菌云吞 $198同出面食果啲好唔同 皮薄 内里带子同牛肝菌都算多🤩个黑松露汁非常香浓👍老公超钟意哩道菜😋清炒蒜片辣椒意粉 $128意粉系幼身🤩系我最钟意意粉软硬度调较得好好👍蒜片炒得好香🧄成碟意粉炒得好干身 够哂色香味俱全🤩越简单菜式越难整🥘所以依个炒意粉好有水准👏香煎智利海鲈鱼柳 $328鲈鱼焗完再煎🐟所以外皮煎得非常香脆 肉质都好鲜好滑🤤配菜有紫椰菜同薯蓉紫椰菜加了醋 所以加埋一起吃唔会觉得油腻最后叹番杯香浓意大利即磨咖啡☕️餐厅虽然不是好高级装潢 但食物质素好高质 每道菜睇得出厨师用心烹调👍侍应姐姐好亲切友善🤗每次送上食物都会介绍🎆成餐饭我地食得好开心🥰
首先来个热辣辣餐包,想赞赞个包超级松软😆真系想再ncore
香煎北海道带子配牛油柠檬汁 $158
另外配搭个哈蜜瓜多汁清甜