2023-09-20 19 浏览
九龙城一向都出名食泰国嘢,喺地铁站附近有一间日系装修嘅居酒屋,地方几阔落,坐得舒服,啱哂同朋友聚旧🤭🥗火灸平目鱼边沙律酱汁酸酸甜甜十分开胃,而火灸后嘅平目鱼油脂充足,配埋青瓜蕃茄沙律好fresh😝😝😝🍣刺身好新鲜,厚切之余又有鲜味。帆立贝大大粒,同柠檬一齐上令帆立贝吸收到柠檬嘅香味,食落带有少少柠檬味,更加清爽🤪🤪🦐赤海虾好爽口,带有清甜味😆😆🐟油甘鱼好厚身,食落带有鱼油香味👍🏻🐮烧牛舌芯一啲都唔韧,好滑嫩同有咬口,加少少柠檬汁同芥辣冇咁腻👍🏻👍🏻 🥒烧翠肉瓜,烧完之后仍保留juicy嘅感觉😋😋🐥烧免治鸡肉棒带有少少烧焦嘅香味,加入左好细碎嘅鸡软骨更加有口感,再蘸埋少少蛋液更加滑嫩🤭🤭🍜玉子冷乌冬面乌冬面冻食更加烟韧,淡味嘅乌冬加埋酱油更加好食,配埋玉子同天妇罗脆脆更加丰富左口惑👍🏻👍🏻
🥗火灸平目鱼边沙律
🍣刺身好新鲜,厚切之余又有鲜味。
🦐赤海虾好爽口,带有清甜味😆😆
🐟油甘鱼好厚身,食落带有鱼油香味👍🏻
🍜玉子冷乌冬面