2020-10-06 298 浏览
对于钟意食怀旧餐厅既我,钟情所有冰室,甚至系一啲怀旧嘅铺头,九龙城食泰国菜食得多,不如食啲老字号嘅牛腩面啦,呢间净系买牛腩,食落品质真系好高,全部都系新鲜嘅牛肉,而且上菜速度惊人,值得一赞咖喱牛腩捞(粗面)$58份量非常之大嘅一碟, $58真系觉得好抵食,牛腩好多,咖喱汁系选用自家制嘅中式咖喱汁,非常惹味,远处已经飘来阵阵嘅牛腩香味同埋咖喱香味,但系对我来讲咸咗少少,沾多少少佢哋你嘅汤就OK啦,D 粗面都系非常之高质素嘅面食落弹牙有咬口,事关大碟得滞我唯有外卖,第二日整番热都仲系原汁原味,实在太满意了。牛腩河粉 $50本身都有考虑过会唔会净系好似出面𠮶啲牛腩河咁样一半系筋一半系肉,因为本身自己唔系好食牛筋,好开心原来嚟到嘅时候全部都系牛腩肉,而且全部都系偏瘦,牛腩口感非常松软,河粉都煮得好好食,超级滑,而且份量都系好大碗,汤底方面亦都系用地方自家制制成既汤底,非常鲜甜郊外油菜 $20净饺双拼~ 云吞水饺$46店员推荐铺头老板每日新鲜自己包既饺子同埋云吞,大粒到呢,大过一个乒乓波,非常之足料,云吞入面真系有几只虾系度,而且配料非常之多,嗌呢个都好饱喇坤记牛腩 (九龙城)九龙城侯王道2B号

咖喱牛腩捞(粗面)$58

牛腩河粉 $50

郊外油菜 $20
净饺双拼~ 云吞水饺$46

坤记牛腩 (九龙城)
九龙城侯王道2B号地下