餐厅: 泰皇閣泰國菜館
资讯:

2023-01-20 1294 浏览
《泰皇阁泰国菜馆 - 九龙城》去得九龙城,又点可以唔食泰国嘢呢?😌上星期同个朋友去九龙城呢边食饭,谂都唔使谂一定系食泰国嘢啦😁周围望吓又拣吓,最后我哋拣咗一间人气嘅良心💛泰国菜馆,餐厅环境唔错,装修布置得几摩登,而且坐得舒服😉两个女仔叫咗一个炒菜、一个小食、一份主食同埋两杯饮品🤓埋单大约$320左右,喺九龙城黎讲算系抵食嘅泰菜🤭💁🏻‍♀️泰式炒金边粉 $78Pad-Thai 系传统嘅泰国菜式,味道酸酸甜甜,入面有好多大虾🍤同埋芽菜等配菜,最钟意系包喺面嘅蛋皮,令到成个炒金边粉嘅presentation好靓💁🏻‍♀️马拉盏炒通菜 $66马拉盏炒通菜未食都闻到浸香味,马拉盏好惹味,用嚟爆炒通菜相信冇人唔喜欢😌通菜冇渣而且食落鲜嫩,不过口味比较重,食到后期有少少咸,依然系好味嘅😙💁🏻‍♀️泰式烧猪颈肉 $82烧猪颈肉既份量都几多,好记得当日食极都好似仲有咁😂猪颈肉肉质爽脆有咬口,点埋餐厅提供嘅酱汁就更开胃啦😝如果可以再烧㶶少少就完美啦😎💁🏻‍♀️泰式奶茶 $29泰式奶茶唔会太甜,饮得到炼奶嘅香味,都算几大杯💁🏻‍♀️西瓜沙冰 $34朋友叫过杯西瓜沙冰又真系几解渴,不过冻冰冰嘅天气饮沙冰真系勇气可加😂我
《泰皇阁泰国菜馆 - 九龙城》
💁🏻‍♀️泰式炒金边粉 $78

💁🏻‍♀️马拉盏炒通菜 $66

💁🏻‍♀️泰式烧猪颈肉 $82

💁🏻‍♀️泰式奶茶 $29
泰式奶茶唔会太甜,饮得到炼奶嘅香味,都算几大杯

💁🏻‍♀️西瓜沙冰 $34
朋友叫过杯西瓜沙冰又真系几解渴,不过冻冰冰嘅天气饮沙冰真系勇气可加😂我谂夏天嘅时候我就会叫嘅,朋友话个沙冰好重西瓜味👍🏻足料

整体嚟讲,呢间泰国餐厅水准唔错,而且价钱实惠😎分量亦都好足够🤓而且门口有得留位泊车,不过记住要打咗电话先🤣下次嚟呢边食饭就可以揸车过嚟啦😙
2023-01-16
  • 炭烧猪颈肉