2021-08-09
九龙城的人气泰菜,搬到新舖后位置较宽敞舒适,但价格就提高了🤣虽然仍算是维持在合理定价啦🙈🔆泰式炒金边粉$𝟟𝟠 基本上食泰菜都会叫😝喜欢佢甜甜酸酸,略嫌d虾好似分开炒咁没什么味道🔆泰式烧猪颈肉$𝟟𝟠 肉质、肥瘦程度都不错,个酱汁都搭配适宜,但觉得份量可以多点🔆泰式皮蛋炸虾饼$𝟠𝟠 你们喜欢纯虾饼还是皮蛋虾饼?我自己几喜欢皮蛋😋虾饼上枱时热辣辣,皮蛋个心都仲系软软地,个人认为皮蛋虾饼无成个虾饼咁滞同热气🙈仲可以多一层口感🔆青咖哩鸡$𝟙𝟘𝟠 跟我想像有出入,呢个绝对系一个汤🌝表面浮油,味道比其他餐厅嘅青咖哩辣一点。里面有唔少鸡件同茄子🍆🔆蒜蓉包$𝟚𝟠 成块浸落青咖哩,超吸汤🤩要趁佢未变得好淋尽快食🔆泰式生虾$𝟙𝟘𝟠 生虾几新鲜,无霉味。佢仲会炸埋虾头部分,都可以食架,不过冻左唔系好够脆身虽然食物质素算是一般般,但因为价格相宜又没有加一,同朋友揾个地方食泰菜,呢度可以试到好多款,大家share亦唔会太贵
🔆泰式炒金边粉$𝟟𝟠
🔆泰式烧猪颈肉$𝟟𝟠
肉质、肥瘦程度都不错,个酱汁都搭配适宜,但觉得份量可以多点
🔆泰式皮蛋炸虾饼$𝟠𝟠
🔆青咖哩鸡$𝟙𝟘𝟠
🔆蒜蓉包$𝟚𝟠
成块浸落青咖哩,超吸汤🤩要趁佢未变得好淋尽快食
🔆泰式生虾$𝟙𝟘𝟠