2024-11-05
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎好多时嚟到九龙城 - 宋皇台站都喺食泰国野今次朋友坐巴士经过发现到一间高质薄饼小店『 ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴇʀɪᴀ 』喺正宋皇台站斜角旁边觉得出品好 价钱又唔算贵 更值得留港消费支持下餐厅好有趣 发现到有为🇭🇰而改原则 有菠萝叫咖 😂对比铜锣湾间网红店 ᴍᴏᴛʜᴇʀ ᴏꜰ ᴘɪᴢᴢᴀꜱ 好食好多店铺设计好有心思 揾埋本地插画家『 谢晒皮 』餐厅入边有佢唔少嘅插画 落足心机布置装修呢!我地就叫咗一个 ꜱᴇᴛ ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏ 套餐 再加个 9” 批依到嘅 ᴘɪᴢᴢᴀ 全手工制作 由意大利厨师即叫即制薄饼柔软烟韧 饼底外层烘得香脆 自家制酱汁出色味道以蒜蓉香草味为重 连薄饼外皮点嚟食 层次满满「 ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴀ 」馅料以意式烟肉、辣肉肠、芝士、意式香肠配搭而成 香肠油脂汇聚一体 咸香十足 超级滋味「 ᴍᴀʀɢᴀʀɪᴛᴀ 」馅料以 ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ 芝士为主调 罗勒点缀鸡翼五件大大只 内里鲜嫩多汁又厚肉 下次再试余均益!无谂过系外面满满嘅ʙʙq酱汁情况下 鸡翼外皮仲喺香脆嘅两个人食 二人餐再加配一个 9” ᴘɪ
▎好多时嚟到九龙城 - 宋皇台站都喺食泰国野
今次朋友坐巴士经过发现到一间高质薄饼小店
觉得出品好 价钱又唔算贵 更值得留港消费支持下
餐厅好有趣 发现到有为🇭🇰而改原则 有菠萝叫咖 😂
店铺设计好有心思 揾埋本地插画家『 谢晒皮 』
餐厅入边有佢唔少嘅插画 落足心机布置装修呢!
依到嘅 ᴘɪᴢᴢᴀ 全手工制作 由意大利厨师即叫即制
薄饼柔软烟韧 饼底外层烘得香脆 自家制酱汁出色
味道以蒜蓉香草味为重 连薄饼外皮点嚟食 层次满满
意式香肠配搭而成 香肠油脂汇聚一体 咸香十足 超级滋味
鸡翼五件大大只 内里鲜嫩多汁又厚肉 下次再试余均益!
无谂过系外面满满嘅ʙʙq酱汁情况下 鸡翼外皮仲喺香脆嘅
两个人食 二人餐再加配一个 9” ᴘɪᴢᴢᴀ 就刚刚好 超满足呢
🜸
▸ ᴍᴀʀɢᴀʀɪᴛᴀ 9” ┅ HKD 98
▸ ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴀ 9” ┅ HKD 198 / 二人餐
𖤘 ʙʙq ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢꜱ (5)
𖤘 ꜱᴘʀɪᴛᴇ
𖤘 ꜰᴀɴᴛᴀ
𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
𓌈˒˒ ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴇʀɪᴀ 🍕
❜ 九龙城南角道5号地舖
G/F, 5 Nam Kok Road, Kowloon City
— @mamamiapizza.hk
܀
܀ Follow @chillfood.basis for more 📸