✨Mama Mia! Pizza 就係辣肉腸(+肉碎)芝士pizza,辣肉腸好薄脆🌶️,pizza質地偏脆身,內裏帶有適當嘅空氣感~overall呢款pizza係鹹鹹辣辣,幾惹味.✨Parma Pizzaham嘅份量適中,鹹鹹地🐽好鍾意呢個Pizza皮‼️外層質地微微脆,整體都係好fluffy(⊙ω⊙),焗嘅時間 食得出冇辣肉腸pizza長⏰🔥而且芝士同包之間好熔合.✨+$18 BBQ醬雞翼 (x2)就係普通BBQ醬嘅烤雞翼 但呢款醬再甜d🤏🏽.✨+$18 余均益雞翼 (x2)笑死 以為余均益係人名嚟,原來係牌子名🙈🤣食落就係泰式辣椒醬味🌶️呢款炸雞翼較酥脆 雞肉都係香+juicy!!🐓.✨+$28 自家製肉丸 (x2)肉丸質地好柔軟,好香肉味+juicy🐽.✨($20/杯) gelato ☕️Coffee: 同平時啲咖啡雪糕有啲唔同,呢款雪糕偏重咖啡嘅苦味,食落冇咩甜味🤎🌿Vanilla: 質地柔軟幼滑,味道同普通vanilla一樣味🍵Matcha: 抹茶嘅苦味為主,一樣都係冇咩甜味💚🖤Sesame: 好濃郁芝麻嘅天然味 冇平時嗰啲咁甜~
✨Mama Mia! Pizza
✨Parma Pizza
✨+$18 BBQ醬雞翼 (x2)
就係普通BBQ醬嘅烤雞翼 但呢款醬再甜d🤏🏽
✨+$18 余均益雞翼 (x2)
✨+$28 自家製肉丸 (x2)
肉丸質地好柔軟,好香肉味+juicy🐽
✨($20/杯) gelato
🍵Matcha: 抹茶嘅苦味為主,一樣都係冇咩甜味💚
🖤Sesame: 好濃郁芝麻嘅天然味 冇平時嗰啲咁甜~
2024-10-13
午餐
3天前 0 浏览
今日去了九龍城"宋皇臺站"B2出口行1分鐘。意大利pizza "Mama Mia!"餐廳裝修80~90年代快餐風格。黃色和白色為主調。我們點了set of 2店舖推介Mama Mia pizza小食~芝士條兩罐罐裝飲品單點了一個pizza蘑菇黑松露pizzaPizza是薄批,整體嚟講質地鬆軟。蘑菇黑松露pizza黑松露醬,白菌,冬菇材料粥味道香濃,黑松露和蘑菇十分配。Mama Mia pizza意式煙肉,意大利香腸,辣肉腸,式肉腸辣肉腸辣辣地好惹味加上芝士😈😈好邪惡😝但好好味!
餐廳裝修80~90年代快餐風格。
黃色和白色為主調。
我們點了
set of 2
店舖推介Mama Mia pizza
小食~芝士條
兩罐罐裝飲品
單點了一個pizza
蘑菇黑松露pizza
Pizza是薄批,整體嚟講質地鬆軟。
蘑菇黑松露pizza
黑松露醬,白菌,冬菇
材料粥味道香濃,黑松露和蘑菇十分配。
Mama Mia pizza
意式煙肉,意大利香腸,辣肉腸,式肉腸
辣肉腸辣辣地好惹味加上芝士😈😈好邪惡😝但好好味!

3天前 0 浏览
今天到九龍城逛逛,來到這間Pizza店,覺得它的裝修很特別。店舖以明亮的黃色為主題,搭配著激勵人心的卡通公仔標語,如「Never give up!」和「Keep going!」,讓人感受到一種活力與正能量。此外,仿地鐵站牌和燈箱鏡等裝飾,增添了不少趣味,讓整個用餐環境顯得獨特而充滿意大利風味。教父Pizza教父Pizza的配料搭配非常精緻,蕃茄醬甜甜酸酸的味道與莫薩里拉芝士十分搭配。牛腮肉很鮮嫩好味,融化的芝士剛好不會過於油膩,白菌和黑橄欖有獨特風味。而車厘茄則很鮮甜清新。餅底亦很鬆脆,搭配各種配料,讓每一口都令人覺得很滿足。松露忌廉意粉松露忌廉意粉的口感滑順,醬汁濃郁,松露的香氣很香。令人吃不停口。意式雪糕最後,我們當然要吃意式雪糕(Gelato)了。雲呢拿和黑芝麻的味道都相當香甜,幼滑的口感讓人覺得非常滿足。這間小小的意大利Pizza店以其獨特的裝潢和地道的美食吸引著食客。無論是Pizza還是意粉,皆展現了意大利料理的精髓。

教父Pizza

松露忌廉意粉

意式雪糕

• 松露忌廉意粉
  • 教父pizza
4天前 0 浏览
位於九龍城,由意大利人主理 嘅Pizza 店因吾 想 食基本貨色 Pizza , 我今次食果个Pizza 都 比 較 少 見 叫 " 青醬雞肉"✨️青醬雞肉由青色嘅香草汁加埋 雞肉、菲達芝士、乾蒜 和羅勒製成香噴噴嘅 Pizza。我並冇加芝士,但咬落啖啖豐富芝士。另上嘅沙律醬提鮮味醒胃, 也很不錯。至於意粉類,有牛、有蝦 也有松露。我就選了我最喜歡嘅松露意粉✨️松露忌廉意粉有芝士粉圍住碟邊作點綴意,非常美觀,打卡一流。粉滑溜,松露超香,係好出色嘅一道菜。📍九龍城 宋皇壹站
位於九龍城,由意大利人主理 嘅Pizza 店

✨️青醬雞肉

✨️松露忌廉意粉

📍九龍城
宋皇壹站

9吋夏威夷Pizza,用上傳統高溫烤焗,Pizza外皮特別香脆,有麵粉香氣,餡料加入新鮮菠蘿同火腿、芝士,做出夏威夷Pizza,放上枱時聞到香味撲鼻。九龍城區好多食肆,大多數喺泰國菜餐廳,經開南角道見到一間意大利手工Pizza店,有正宗意大利手工Pizza🍕,吸引我哋一去幫襯。掃QR CODE 就可以下單,揀咗一個2人套餐同加添小食同雪糕,大約3百元左右,好抵食。套餐可自選1個9吋Pizza、自選1款小食及2杯飲品: 烏龍茶及汽水或者酒。BBQ雞翼,BBQ醬好惹味,每隻都好大件又入味,真喺啖啖雞肉。Chocolate Gelato 朱古力味雪糕,香濃朱古力,質感香滑,甜度適中,都喺$20一杯。Mama Mia! Pizzeria📍九龍城南角道5號地舖

Chocolate Gelato

Mama Mia! Pizzeria
📍九龍城南角道5號地舖
  • 夏威夷 Pizza
  • 炸芝士條
九龍城出曬名食泰國野,但其實近呢幾年都開左好多唔同菜式嘅餐廳!今日Mami M.就帶你去一間手工pizza店,即叫即整!有溫度、有味道👍🏼CP值拍得上連鎖店!一入店內就已經聞到香氣撲鼻嘅pizza味🤤V小妹都即刻叫肚餓- 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥 - (2大1小)▪️夏威夷pizza (12”)▪️ 本身唔係想食佢🤦🏻‍♀️但有小朋友嘅家長都明,呢個真係小朋友致愛😅不過值得欣賞嘅係佢用嘅係新鮮菠蘿,Juicy得黎又唔太酸,再加上佢地自製嘅蒜蓉香草汁,成個pizza味道即刻提升左,而且餅薄厚薄適中,又唔會太油膩▪️松露忌廉意粉▪️ 上枱就飄黎陣陣香味,食落仲滿滿松露味,而且仲加入左磨菇同芝士粉去配襯,食落口感好濃郁▪️BBQ雞翼▪️ 雞翼非常香脆可口,肉汁嫩滑,醬汁惹味得黎又唔太鹹,仲有少少酸的感覺,愈食愈開胃#mamim #v小妹 #hongkong #hk #香港 #香港好去處 #成長日記 #親子 #親子日常 #子供 #親バカ部 #こども #女の子 #成長記録 #育児 #4歳 #西九龍 #香港美食 #手工pizza #hkfoodie #pizza

- 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥 - (2大1小)
▪️夏威夷pizza (12”)▪️

▪️松露忌廉意粉▪️

▪️BBQ雞翼▪️

6天前 0 浏览
今日去咗九龍城搵食😋呢度除咗泰國菜之外, 仲有一間好特別嘅手工pizza店🤗由店員到廚師都係意大利人,充滿意式風味👍搶眼嘅黃色主調裝修好吸引, 牆上面仲有插畫師嘅作品, 得意又搞笑🤗價格仲非常親民👍👍水牛芝士條芝士條外皮香脆,炸得好乾身, 唔怕油膩, 內裡軟滑,而且芝士味濃,咬落去仲可以拉絲😍😍Mama Mia!材料非常豐富👍有意式煙肉, 意大利香腸, 辣肉腸, 意式肉腸, Pizza係即叫即焗,芝士味濃郁,邊皮位由其鬆口🥰Pizza點左自家製的蒜蓉香草醬汁,更有風味👍松露忌廉意粉白汁扁意粉加入大量雜菌,灑上芝士碎,融入黑松露香味❤️意粉口感比較煙韌,偏向乾身,食落冇咁飽滯,屬正宗意大利風味✨仲送意大利雪糕雲哩拿同芝麻味道嘅gelato, 又香又軟滑, 煙煙韌韌🍨

水牛芝士條

Mama Mia!

松露忌廉意粉

仲送意大利雪糕
雲哩拿同芝麻味道嘅gelato, 又香又軟滑, 煙煙韌韌🍨

2024-11-15 0 浏览
九龍城的手工披薩餐廳,🇭🇰港式城寨風格,環境有當地風情,✨各種壁畫和裝飾品滿滿的藝術氛圍,好適合約會或朋友聚會🥳手工披薩,🤓吃過一次就一直念念不忘。這晚抽空約上朋友來吃晚餐。🔥手工現做,現烤香味濃郁。mama mia!披薩裡面加了🥓煙肉和香腸,熱騰騰披薩的邊很酥脆,吃著好香。辣肉腸也好吃,口感濕潤,柔和帶著誘人的芝士🧀香氣。卡邦尼扁意粉,🐤雞翼同樣出品唔錯。#九龍城美食 #kowlooncity

mama mia!披薩

卡邦尼扁意粉,🐤雞翼同樣出品唔錯。

#九龍城美食 #kowlooncity
2024-11-11 0 浏览
原來係九龍城南角道一條咁多泰國美食嘅街入面有一間食Pizza 嘅鋪頭。一出宋皇臺站就見到一間黃色為主調食Pizza 嘅地方,係對面街就已經望到投射到地下嘅鋪頭名 Mama Mia! Pizzeria 🍕 今次我地點咗個2人餐 $198,有1個 9‘’ 四重芝士Pizza 🍕 (可以加 $20 轉12‘’)+ 1款小食揀左余均益雞翼 + 2款汽水,我地仲加多咗樣小食,酥炸薯球釀辣肉醬 $68。 呢道嘅Pizza 係自家發酵制作餅底同餅皮,食落非常有口感,而我地今次叫嘅四重芝士 Pizza 食落啖啖芝士香味!🧀🧀🧀🧀 余均益雞翼都好特別,用咗本地品牌嘅辣椒醬🌶 去調味再炸,十分惹味 🤤 最後,酥炸薯球釀辣肉醬都介得推介,係由薯溶、芝士加上煙肉組成嘅薯波 😋

2024-11-08
  • 酥炸薯球釀辣肉醬
  • 四重芝士Pizza
  • 余均益雞翼
星期日帶寶寶到啟德公園放電,玩到自己都攰,就一起到九龍城找好吃的,朋友介紹這間小店,很有特色,是一間由意大利人主理的手工薄餅店,宋王台站出口兩分鐘就到,很方便。店面不算大,但很型格,也很有正能量,為九龍城打氣!我們連同寶寶三個人,點了一個二人餐,加一份意粉。薄餅方面,揀了 "巴馬火腿薄餅",薄脆的餅底搭配著香濃的巴馬火腿和滿滿的芝士,每一口都充滿了層次感。意粉方面,揀了 "松露忌廉意粉",意粉口感彈牙,與掛滿黑松露忌廉醬的完美结合,味道濃郁而不膩。小食方面,揀了 "自家製肉丸",肉質鮮嫩多汁,搭配特製的醬汁,挺特別的。九龍城是美食天堂,遲啲啟德體育園啟用,肯定會有很多遊客發掘到這裡的美食,九龍城是很有地道特色的小區,小店們努力啊!

2024-11-10
九龍城呢間pizza已經食完一次又一次,weekend終於要去試吓堂食,佢哋嘅裝修好盞鬼,可以細心留意吓佢哋無處不在嘅卡通公仔,打卡嘅仿地鐵站牌,燈箱鏡,最近過去仲有Halloween裝飾今次想同大家分享兩款pizza ,真係食過都會令人唔停口!🍕🇮🇹❤️🤍Prama Ham Pizza $148 12‘呢款Pizza用咗頂級嘅Prama Ham,香氣撲鼻,每一口都充滿咗濃郁嘅肉味,配搭上sour dough嘅底,簡直係完美!芝士融化得剛剛好,唔會太膩,仲可以感受到底部嘅焦香。食完一片,真係忍唔住想再來一片!👍❤️🤍Amatriciana $148 12‘Amatriciana真係唔可錯過!用咗煙肉、番茄醬同埋芝士,味道層次分明,酸酸甜甜,仲有啲煙熏味,令你一口接一口。記得點埋佢哋自家製嘅酸忌廉汁,特別解膩🤤快啲試下呢兩款,保證你會愛上佢哋!✨#PizzaLover #PramaHam #意大利美食

❤️🤍Prama Ham Pizza $148 12‘

❤️🤍Amatriciana $148 12‘

記得點埋佢哋自家製嘅酸忌廉汁,特別解膩🤤
快啲試下呢兩款,保證你會愛上佢哋!✨

#PizzaLover #PramaHam #意大利美食
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎好多時嚟到九龍城 - 宋皇臺站都喺食泰國野今次朋友坐巴士經過發現到一間高質薄餅小店『 ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴇʀɪᴀ 』喺正宋皇臺站斜角旁邊覺得出品好 價錢又唔算貴 更值得留港消費支持下餐廳好有趣 發現到有為🇭🇰而改原則 有菠蘿叫咖 😂對比銅鑼灣間網紅店 ᴍᴏᴛʜᴇʀ ᴏꜰ ᴘɪᴢᴢᴀꜱ 好食好多店鋪設計好有心思 搵埋本地插畫家『 謝曬皮 』餐廳入邊有佢唔少嘅插畫 落足心機佈置裝修呢!我地就叫咗一個 ꜱᴇᴛ ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏ 套餐 再加個 9” 批依到嘅 ᴘɪᴢᴢᴀ 全手工製作 由意大利廚師即叫即製薄餅柔軟煙韌 餅底外層烘得香脆 自家製醬汁出色味道以蒜蓉香草味為重 連薄餅外皮點嚟食 層次滿滿「 ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴀ 」餡料以意式煙肉、辣肉腸、芝士、意式香腸配搭而成 香腸油脂匯聚一體 咸香十足 超級滋味「 ᴍᴀʀɢᴀʀɪᴛᴀ 」餡料以 ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ 芝士為主調 羅勒點綴雞翼五件大大隻 內裏鮮嫩多汁又厚肉 下次再試余均益!無諗過係外面滿滿嘅ʙʙq醬汁情況下 雞翼外皮仲喺香脆嘅兩個人食 二人餐再加配一個 9” ᴘɪ
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

▎好多時嚟到九龍城 - 宋皇臺站都喺食泰國野
今次朋友坐巴士經過發現到一間高質薄餅小店
覺得出品好 價錢又唔算貴 更值得留港消費支持下
餐廳好有趣 發現到有為🇭🇰而改原則 有菠蘿叫咖 😂

店鋪設計好有心思 搵埋本地插畫家『 謝曬皮 』
餐廳入邊有佢唔少嘅插畫 落足心機佈置裝修呢!

依到嘅 ᴘɪᴢᴢᴀ 全手工製作 由意大利廚師即叫即製
薄餅柔軟煙韌 餅底外層烘得香脆 自家製醬汁出色
味道以蒜蓉香草味為重 連薄餅外皮點嚟食 層次滿滿

意式香腸配搭而成 香腸油脂匯聚一體 咸香十足 超級滋味

雞翼五件大大隻 內裏鮮嫩多汁又厚肉 下次再試余均益!
無諗過係外面滿滿嘅ʙʙq醬汁情況下 雞翼外皮仲喺香脆嘅
兩個人食 二人餐再加配一個 9” ᴘɪᴢᴢᴀ 就剛剛好 超滿足呢

🜸
▸ ᴍᴀʀɢᴀʀɪᴛᴀ 9” ┅ HKD 98
▸ ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴀ 9” ┅ HKD 198 / 二人餐
𖤘 ʙʙq ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡɪɴɢꜱ (5)
𖤘 ꜱᴘʀɪᴛᴇ
𖤘 ꜰᴀɴᴛᴀ

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

𓌈˒˒ ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴇʀɪᴀ 🍕
❜ 九龍城南角道5號地舖
G/F, 5 Nam Kok Road, Kowloon City
— @mamamiapizza.hk

‎‎܀
‎‎܀ Follow @chillfood.basis for more 📸
2024-10-15
  • ᴍᴀʀɢᴀʀɪᴛᴀ 9”
  • ᴍᴀᴍᴀ ᴍɪᴀ! ᴘɪᴢᴢᴀ 9”
👏🏻👏🏻九龍城^新店^MaMa Mia^手工Pizza來了😻😻✨✨🎊🎊去九龍城除咗食泰國菜,仲有間小可愛✨MaMa Mia✨由義大利人主理的手工Pizza餐廳🍕👏🏻👏🏻所有麵團經24小時發酵,即叫即整♨️熱辣辣♨️最鐘意個Pizza底焗得啱啱好~咬落夠脆卜卜~手搓的口感同機製係唔同D嘅😋💓💓推薦Vodka LemonTea😈有小小酒精檸檬茶🍹🎉幾時都可以chill一下~😉甜品雪糕好多種口味揀🍧試咗芝麻味好香滑🍧🍨最緊要位置方便~價錢親民👍🏻鐘意食Pizza嘅朋友值得去試試喇🍕🍕🍕🥳🥳🥳 📍九龍城南角道5號地舖港鐵宋皇臺站B2出口,步行1分鐘#香港 #九龍城 #美食 #Pizza #手工 #義大利pizza #甜品 #HKfoodie #HongKong #instafood #hkig #food #香港美食 #手機食先 #美食打卡 #人氣餐廳 #ootd #打卡好去處 #mamamiapizza #yummy

📍九龍城南角道5號地舖
港鐵宋皇臺站B2出口,步行1分鐘

2024-10-30
  • 水牛芝士條
  • Mama  Mia!
2024-11-05 62 浏览
去九龍城唔食泰菜食pizza🤣Pizza Set for 2 ($198)有一個9吋pizza、一個小食同埋兩罐汽水Pizza叫咗一個Mama Mia!有意式煙肉,意大利香腸,辣肉腸同意式肉腸個辣肉腸都幾辣 pizza厚底都幾鬆軟 上面鋪滿好多芝士 正👍🏼另外有個sour cream and onion sauce 沾pizza邊好食😋另外小食叫咗肉丸4粒好似同平時嘅肉丸唔同好粉但入面又有肉 仲粉粉地色個口感好奇怪 食唔慣 麻麻哋🥲食完之後老闆突然間送兩杯雪糕好surprise 😲 係送㗎喎一杯雲呢拿味 一杯芝麻味寫係Gelato 食落都有少少拉絲都幾好食👍🏼小店就多多支持啦😌👌🏼

去九龍城唔食泰菜食pizza🤣

Pizza Set for 2 ($198)
有一個9吋pizza、一個小食同埋兩罐汽水

Pizza叫咗一個Mama Mia!
有意式煙肉,意大利香腸,辣肉腸同意式肉腸
個辣肉腸都幾辣 pizza厚底

寫係Gelato 食落都有少少拉絲
都幾好食👍🏼

小店就多多支持啦😌👌🏼
2024-11-05 105 浏览
🇮🇹 今天我去了一間bookmark了很久的Pizza店,這間店是由意大利人主理,價錢十分划算,而且全日不設加一服務費。🍝 松露忌廉意粉 $98松露味道很濃,意粉很滑,配上新鮮蘑菇🍄‍🟫,必點之選!Set For 2 $198這個二人套餐包括有一個九吋pizza,一款小食,和兩款有氣飲品🍕 巴馬火腿9"薄餅底偏厚很煙靭,巴馬火腿搭配水牛芝士、火箭菜和車厘茄,味道豐富。所有薄餅都配上自家製的蒜蓉香草醬汁,更加美味。🍗 余均益雞翼(5隻)用香港老字號余均益醬調製而成,雞翼外脆內嫩,味道酸酸辣辣,十分開胃。🥤 可口可樂&零系可樂可樂配意大利餐,好爽!💰 總計: $296, 2位用餐(沒有服務費)

🍝 松露忌廉意粉 $98
松露味道很濃,意粉很滑,配上新鮮蘑菇🍄‍🟫,必點之選!

Set For 2 $198

🍕 巴馬火腿9"

🍗 余均益雞翼(5隻)

🥤 可口可樂&零系可樂
可樂配意大利餐,好爽!

💰 總計: $296, 2位用餐(沒有服務費)
2024-11-03