因为有𝐟𝐫𝐝钟意食素 所以就黎试下呢间人气纯素𝐜𝐚𝐟𝐞~ 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝黎到都要等成半个钟先入到去 所以对佢地既期望特别大~ 𝐜𝐚𝐟𝐞系以木系为主题 店入面仲有塌塌米位 比人几舒适既感觉♥︎✿ 日本烤野菜咖喱配椰菜花饭 $𝟗𝟖想懒健康所以叫咗呢个椰菜花饭🍛椰菜花饭加咗啲黄姜粉所以睇落金黄色咁烤野菜既颜色配搭好丰富 有莲藕、翠玉瓜、茄子🍆、烤薯仔🥔同车厘茄🍅咖喱汁系由日本进口既不含五辛成份既咖喱粉整成既微辣既咖喱汁加落个椰菜花饭到一齐食好惹味系好易入口既一道素食~✿ 羽衣甘蓝意大利青瓜意粉 $𝟗𝟓呢个意粉真系几有惊喜!!用咗新鲜既羽衣甘蓝打成既青酱同青瓜丝好夹🥒带有少少蒜香食落好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲🧄上面𠮶啲一片片既炸莲藕片都好香脆 食落就好似健康版既薯片咁(๑´ω`๑)✿ 黑松露素芝士藜麦饭 $𝟏𝟎𝟖 呢个素芝士藜麦饭睇落好似平时食开既𝐫𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨🧀一上枱就闻到好香既松露香味用咗素芝士整既酱汁好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲唔系真既芝士所以食落都冇咁重罪恶感配料有好多好多菇 虽然系素 但食落唔会觉得好单调✿ 豆腐焙茶 $𝟓𝟓✿ 豆腐抹茶 $𝟓𝟓两杯饮落都同平时既𝐡𝐨𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞/ 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭

✿ 日本烤野菜咖喱配椰菜花饭 $𝟗𝟖
想懒健康所以叫咗呢个椰菜花饭🍛
椰菜花饭加咗啲黄姜粉所以睇落金黄色咁
烤野菜既颜色配搭好丰富
有莲藕、翠玉瓜、茄子🍆、烤薯仔🥔同车厘茄🍅
咖喱汁系由日本进口既不含五辛成份既咖喱粉整成既
微辣既咖喱汁加落个椰菜花饭到一齐食好惹味
系好易入口既一道素食~

✿ 羽衣甘蓝意大利青瓜意粉 $𝟗𝟓
呢个意粉真系几有惊喜!!
用咗新鲜既羽衣甘蓝打成既青酱同青瓜丝好夹🥒
带有少少蒜香食落好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲🧄
上面𠮶啲一片片既炸莲藕片都好香脆
食落就好似健康版既薯片咁(๑´ω`๑)

✿ 黑松露素芝士藜麦饭 $𝟏𝟎𝟖
呢个素芝士藜麦饭睇落好似平时食开既𝐫𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨🧀
一上枱就闻到好香既松露香味
用咗素芝士整既酱汁好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲
唔系真既芝士所以食落都冇咁重罪恶感
配料有好多好多菇 虽然系素 但食落唔会觉得好单调

✿ 豆腐焙茶 $𝟓𝟓
✿ 豆腐抹茶 $𝟓𝟓
两杯饮落都同平时既𝐡𝐨𝐣𝐢𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞/ 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞唔同🍵
尤其系焙茶味好浓郁
用豆浆打既𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞令到口感更加浓厚