2022-06-26
🏮九龙城•日式居酒和食屋🍶平时较少踏足九龙城区,总感觉呢个地段一直处于发展中阶段,但近日一访,意外发现藏有唔少美食🫣✨🛖呢间居酒屋一出宋王台站就见到,𥚃面全采用木系和风,满满日式风情🎏,餐厅大堂位置阔落舒适,好啱想静静地品尝美食嘅朋友仔😌,另有私隐度高嘅和式厢房🤫餐厅菜式多款且新鲜,寿司、刺身、串烧、小菜包罗万有😍,今次就试咗午市套餐,有主食,味噌汤,茶碗蒸,沙律同饭后甜品(厥饼)😚🍜野菜海虾汤乌冬 $86汤鸟冬每啖汤底都好清甜又温暖,饮落好舒服☺️,加上每只海虾都大大只好新鲜,爽口又鲜甜,同简单嘅汤底互相配合,将鲜味发挥极致🤤,乌冬又弹牙有口感,好治疗嘅味道🤎🍱北海道蟹丼 $138蟹丼配料多元,有蟹钳蟹肉蟹籽蟹膏,满布珍珠米上,蟹钳巨大饱满😱,蟹肉碎鲜甜,蟹籽粒粒分明🤩,最特别系蟹膏浓郁回香😋,最啱捞饭食👍🏻整体而言餐厅质素高✨,食物类型同味道都冇令人失望,加上环境舒适,服务诚恳,值得一访👍🏻
🍜野菜海虾汤乌冬 $86
🍱北海道蟹丼 $138