2024-05-26 370 浏览
Bistro NTT by Attic九龙塘联福道32号吴多泰博士国际中心地舖周末同朋友去咗又一城行街 到咗晚饭时间想试吓啲新嘢 最后揾咗呢一间位于浸大嘅隐世西餐 虽然系位于校园地段 但食物环境质素绝对有惊喜!而且性价比都几高❤️❤️一入到去就见到环境几舒服宽敞 而我哋就拣咗坐梳化位 今次我同朋友各自都拣咗$268嘅dinner set 餐厅员工服务态度都好nice😍😍 order前有问埋我哋有冇食物敏感👍👍 首先前菜有凯撒沙律 🥗 同埋 牛肉他他配胡椒薄脆。值得赞嘅地方系卖相好睇之余份量都算多,凯撒沙律嘅生菜爽口配上酱料、芝士培根碎、同埋酥脆嘅面包粒,作为前菜经已好丰富!而牛肉他他嘅肉质都鲜嫩,唔会有腥味,加埋个薄脆一齐食好有层次同开胃❤️是日餐汤看似普通,但饮嘅时候绝对有惊喜 当日嘅汤系蚬肉浓汤🍲 好浓稠足料同埋味道浓郁 💯💯嚟到主菜,卡邦尼意粉酱汁顺滑、咸香平衡,意大利粉质感烟靭,同出面普通嘅卡邦尼意粉好唔同,食起上嚟意粉做到同酱汁挂身,但唔会过腻!!!跟住就系红酒烩牛面意大利饭,米粒煮到恰到好处 配合红酒炖煮嘅牛面颊肉 好岩我口味❤️❤️嚟到最后极度加分位 乌龙茶奶冻🍮 绝对系下次再到访
Bistro NTT by Attic
九龙塘联福道32号吴多泰博士国际中心地舖

嚟到最后极度加分位 乌龙茶奶冻🍮 绝对系下次再到访必定要点嘅甜品!!! 浓浓嘅奶白配搭上乌龙茶嘅清香 淡雅中带点醇厚 超正😋😋😋

#九龙湾餐厅#九龙塘美食#九龙塘探店#hkig#hkfoodie#hkfoodblogger