2024-05-16
真心好喜爱哩间餐厅Keep住都有嚟食环境好有90年代香港味🇭🇰好多好特别又好味嘅美食(例如:鲜奶豆苗、安娜薯条、鲜蚝汤…)仲会有采用新鲜食材嘅hidden menu曲奇都好好食架😋😋哩度充满人情、成个vibes都好正👍🏻所以系我私心喜爱嘅餐厅!早几日出完story就引到几位网友去食好开心大家都觉得好味❇️🔸鲜奶煮豆苗($78)系西式嘅做法,类似忌廉白汁咁,超香!豆曲好新鲜好甜,成量好多,由于好受欢迎,所以好快卖哂架!.🔸鲜蚝汤($45)入面有4-5粒好肥美嘅鲜蚝!好正!个汤用咗鲜蘑菇去煮,香浓幼滑,每次必食!🔸罗宋汤(跟餐)十分足料,满满蔬菜!酸酸甜甜,好开胃,配埋蒜蓉多士,一流!🔸焗纽西兰羊架($210晚餐set)睇相就知几嫩,咬落松软又有肉香,外层焗得好香,加埋薄荷酱一齐仲好食。伴碟有大量焗蔬菜,好味天健康!🔸铁板美国封门柳($140)系店主推介,真心正,热辣辣香喷喷!肉质有咬口但又松软,牛味颇浓,冇介绍错呀!沾上特制黄芥末汁,令肉味更提升,食得出厨师嘅用心。🔸咖啡炖蛋(跟餐)一入口就食到好香嘅啡味、蛋味,质地滑唔会好水,仲有一条朱古力蛋卷,好好味呀!❤️当日叫咗枝酒,所以就冇叫到餐饮
Keep住都有嚟食
环境好有90年代香港味🇭🇰
好多好特别又好味嘅美食
(例如:鲜奶豆苗、安娜薯条、鲜蚝汤…)
仲会有采用新鲜食材嘅hidden menu
曲奇都好好食架😋😋
哩度充满人情、成个vibes都好正👍🏻
所以系我私心喜爱嘅餐厅!
早几日出完story就引到几位网友去食
好开心大家都觉得好味❇️
🔸鲜奶煮豆苗($78)
🔸鲜蚝汤($45)
🔸罗宋汤(跟餐)
十分足料,满满蔬菜!酸酸甜甜,好开胃,配埋蒜蓉多士,一流!
🔸焗纽西兰羊架($210晚餐set)
🔸铁板美国封门柳($140)
沾上特制黄芥末汁,令肉味更提升,食得出厨师嘅用心。
🔸咖啡炖蛋(跟餐)
当日叫咗枝酒,所以就冇叫到餐饮了
不过哩度嘅冻柠茶、热咖啡都好好饮架!
嚟到可以试吓😉