6天前
📍九龙塘隐世西餐厅‼️· 浓郁鲜甜龙虾汁risotto😋 — 原艺🎨·#pigfoodiexhk_九龙塘#pigfoodiexhk_西餐=========================上星期同@neverfullhk嚟咗呢间隐藏喺九龙塘住宅区嘅西餐厅🤫(要行条又黑又斜嘅楼梯先到😹😹)虽然环境有少少隔泄,但都有唔少客人专程去食😙菜式选择好多元化,我地就拣咗dinner set,试晒佢地嘅招牌菜😍—————————————————————-Dinner Set For Two $798BreadGarlic Bread, Ciabatta, Baguette 三款面包都好好味!外脆内软,用嚟点汤或者就咁搽牛油都得😙·Salad⭐️牛油果蟹肉沙律牛油果绵密,蟹肉鲜甜~底下仲有原片嘅菠萝,不过味道略为有啲抢咗蟹嘅鲜味•Starter⭐️西班牙香辣蒜片虾配意大利白面包虾肉大只弹牙,酱汁辣辣地几惹味~如果蒜味再出啲就更喜欢😙·Soup⭐️法式洋葱汤⭐️龙虾忌廉汤洋葱汤清甜,面头嘅面包吸满汤嘅精华😍加埋manchego cheese更添咸香😛龙虾汤质感浓郁,虾味好突出~·Risotto⭐️龙虾汁意大利饭配带
#pigfoodiexhk_九龙塘
#pigfoodiexhk_西餐
=========================
—————————————————————-
Dinner Set For Two $798
Bread
三款面包都好好味!外脆内软,用嚟点汤或者就咁搽牛油都得😙
Salad
⭐️牛油果蟹肉沙律
Starter
⭐️西班牙香辣蒜片虾配意大利白面包
虾肉大只弹牙,酱汁辣辣地几惹味~如果蒜味再出啲就更喜欢😙
Soup
⭐️法式洋葱汤
⭐️龙虾忌廉汤
龙虾汤质感浓郁,虾味好突出~
Risotto
⭐️龙虾汁意大利饭配带子
呢个一定要试试!🥰浓郁鲜甜嘅龙虾汁包满饭粒,啖啖都好满足😋带子好厚身,口感软嫩😙
Main
⭐️炭烧澳洲M4和牛牛板腱
牛肉粉嫩,肉质软谂😍食落仲有阵阵炭香味😛
⭐️朱古力芝士蛋糕
⭐️热情果芒果梳打