2015-06-30
前日(28-6-2015 Sun)同男友送粽去北角探佢妈妈,之后食个晏,想去搭车时经过o既瑞士咖啡室,但适值食饭时间,所以有好多人等,于是退而求其次o黎呢间,o系我o地前面只有一枱客等,而且入面都有枱喇,所以我o地唔使等好耐就有位.我o地坐到去后门o个边o既四人枱.我要$52.00o既午餐C,生炒排骨配饭,男友要$40.00o既常餐,加$5.00要红豆冰.好快,男友餐里面o既生滚牛肉鲜茄汤通心粉到o黎,然后系红豆冰, 红豆冰虽然唔算好大杯,但见到有好多红豆,食吓先.红豆够腍,甜度足,几好饮. 然后西煎双蛋配牛油多士都到o黎,我食吓件牛油多士先,牛油多士系厚多士,我o个半件烘得好够,牛油都o岩o岩,又脆又好味. 西煎双蛋煎得好靓,正常呢.生滚牛肉鲜茄汤通心粉呢,牛肉好滑,有几粒薯仔,但我睇见我隔离位女仔o个碗,有两旧大大旧o既番茄o架,点解男友o个碗冇o架? 之后我o既生炒排骨配饭到o黎, 生炒排骨外脆内腍,正常,而个汁,开头食都冇乜问题,不过食到最后,觉得酸味偏多,差o左少少.最后我o既餐饮系要热奶茶,口感够滑,但茶味系偏淡.卫生:大致上冇问题,但见到我杯热奶茶o既杯边有啲惊,崩
然后西煎双蛋配牛油多士都到o黎, 我食吓件牛油多士先,牛油多士系厚多士, 我o个半件烘得好够,牛油都o岩o岩,又脆又好味.
生滚牛肉鲜茄汤通心粉呢,
之后我o既生炒排骨配饭到o黎,
最后我o既餐饮系要热奶茶,
卫生:
大致上冇问题,但见到我杯热奶茶o既杯边有啲惊,崩o左o架,有渍而且又惊整损个咀.
环境:
o岩o岩坐o既位虽然唔系卡位,但都几舒,而且冷气够,但近正门o个啲就几热吓.
服务:
当我o地饮完o野后,想有淡水过吓口,就问女侍应攞杯水,系一杯,系两个人合共一杯水,佢应o左男友就算,之后我再问,佢俾杯暖水我o地时,有啲黑面啰.
味道: 3.67分