2023-06-08 576 浏览
系牛头角见到呢间王朝潮顺馆 @dynastycateringgroup 好似好多人都话OK , 我咁钟意小菜打冷就紧系试下佢啦, 入面有好多野食, 样样都好吸引, 最后就叫左呢几款…头盘先黎 #麻香莲藕, 食起黎都几特别, 原来系麻酱配冻莲藕, 因为莲藕清爽配起麻酱一啲都唔赚腻 食起黎仲有好轻微既辣味, 令到成个味道更香, 愈食愈想食, 正 🌻🌻🌻🌻🌻潮洲舖一定要食卤水豆腐, 入晒味, 好好味 🌻🌻🌻主菜就叫左其中一款 #大良炒鲜奶, 呢只做法都几特别, 食起黎好滑, 都几好味, 上面就有好多鱼片同虾舖面, 非常丰富, 不过应该分开煮, 味道同”鲜奶”就有啲唔分开🌻🌻另一个主菜就系 #金沙凉瓜四季豆 , 呢个即叫即煮, 真系超正, 苦瓜切到同四季豆一样SIZE,啲黄金酱全部薄薄一层包住每一条,食起黎外脆内软, 咸度又啱啱好, 超级正🌻🌻🌻🌻🌻仲有另一个主打既主菜系 #冰镇咕噜肉, 一黎个卖相已经好吸引,因为摆盘都色彩纷, 好吸引, 食欲大增, 咕噜肉食起都够脆,食落肥瘦都适中, 咕噜汁份量刚好无浸淋晒肉, 正🌻🌻🌻🌻————王朝潮顺馆 (九龙湾) (九龙湾)九龙湾牛头角道3号得宝商

潮洲舖一定要食卤水豆腐, 入晒味, 好好味 🌻🌻🌻

————
王朝潮顺馆 (九龙湾) (九龙湾)
九龙湾牛头角道3号得宝商场地下A7号舖

————