2022-08-11
九龙湾工厦林立☺️,楼上有唔少隐世美食, 啱晒我呢啲九龙湾打工仔午饭时间松一松。今次为大家介绍呢间楼上法式餐厅 – French Lab🧡💜入面装修简约, 配上柔和嘅灯光, 加上盆栽摆设, 令人心情放松, 忘却工作烦嚣. 靠窗高枱位置自成一角, 仲可以望到窗外景色, 令人心旷神怡. 餐厅仲提供任饮苹果伯爵茶, 生津解渴, 可以一边享用一边静待美食送上。🍽油封鸭脾太阳蛋配黑松露意大利饭 $108😋贵为餐厅招牌菜, 油封鸭脾肉质鲜嫰, 食落啖啖肉香. 意大利饭配上酱汁, 传出阵阵黑松露香. 连煎蛋一齐食, 中和番鸭脾同意大利饭嘅浓味, 唔会有油腻嘅感觉。🍽香煎牛柳炸菇配薯蓉 $128😋牛柳肉味浓沃, 肉质鲜嫰. 炸菇外层爽脆而内里鲜甜多汁, 食落有惊喜. 薯蓉调味恰到好处, 加上杂菜, 系牛柳嘅最佳配搭.☕️Cappuccino $39, Dirty $42自家冲调咖啡, 为是日午餐划上完美句号.顺带一提, 平日呢度好受打工仔欢迎. 如果想同同事黎呢度叹番个法式午餐的话, 最好预先订座啦!
今次为大家介绍呢间楼上法式餐厅 – French Lab🧡
🍽油封鸭脾太阳蛋配黑松露意大利饭 $108😋
🍽香煎牛柳炸菇配薯蓉 $128😋
☕️Cappuccino $39, Dirty $42
自家冲调咖啡, 为是日午餐划上完美句号.