2023-06-14
Weekend去左最近九龙湾既餐厅📸餐厅主打意大利菜呢日去打卡试试🇮🇹 ✼••┈┈┈┈••环境••┈┈┈┈••✼ ☘️餐厅采用透光度十足的落地破璃,可以睇到出面嘅景🌞☘️柔和木色台与台之间嘅距离够远,唔会有压迫感。☘️窗边有小池🌱格外写意₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡ ☘️入面的装修好精致,墙身有格调,门口附近有一个类似鸟笼嘅设计,好靓有feel😍 场地感觉适合cocktail party等包场✼••┈┈┈┈••食物••┈┈┈┈••✼今次叫咗两个Weekend Set Lunch,里面包前菜+主菜+饮品+当日甜品🍽前菜 自家制面包🥐 + 沙律🥗面包外皮比较脆,入面松软,而且加入黑橄榄比较少见,带微微Rosemary flavor前菜沙律除左菜🥬同小蕃茄🍅之外仲有巴马火腿,健康之余又唔会太单调,开胃一下・・・・・・・・・・・・ 🍽 牛肉千层面 $228自家制千层面入面喺牛肉,芝士同肉酱嘅味都调得好好,嘅有香浓芝士味🧀,但喺食落又唔会太腻。值得一提店员好贴心提示餐厅提供素食肉选择🌱 🍽 番茄长通粉 $198长通粉啱系晒素食爱好者既另一选择(๑•̀ᄇ•́)و ✧ ,虽然无其他花俏的配菜,但番茄酱非常天然的味道,a
✼••┈┈┈┈••环境••┈┈┈┈••✼
☘️餐厅采用透光度十足的落地破璃,可以睇到出面嘅景🌞
☘️柔和木色台与台之间嘅距离够远,唔会有压迫感。
☘️窗边有小池🌱格外写意₍ᐢ⑅•ᴗ•⑅ᐢ₎♡
场地感觉适合cocktail party等包场
✼••┈┈┈┈••食物••┈┈┈┈••✼
🍽前菜 自家制面包🥐 + 沙律🥗
🍽 牛肉千层面 $228
🍽 番茄长通粉 $198
长通粉啱系晒素食爱好者既另一选择(๑•̀ᄇ•́)و ✧ ,虽然无其他花俏的配菜,但番茄酱非常天然的味道,al dente口感掌握得宜💓
🍹Apple Mocktail
餐厅提供很少有的Daily Mocktail选择💜清爽嘅苹果梳打啱晒夏天,仲有自家烘焙嘅苹果干!
☕️ Ice Latte
餐厅有得点各种White咖啡选择,比例刚好
配搭全脂奶香浓,如果之后有更多纯素奶类选择就更好啦✨️
🍰芒果热情果蛋糕
蛋糕外形精致,口感松软,食落淡淡天然芒果同热情果甜味🥭,可以食到果肉😍
✼••┈┈••••┈┈••✼
The Glass
📍地址: 九龙湾宏照道19号金利丰国际中心地舖
感觉新开业餐厅黎讲质素唔错⭕️可以一试!