4天前 0 浏览
系九龙湾附近返工,之前同朋友食过呢间台湾菜嘅另一间分店非常高质,于是放工带老公试吓😬餐厅装修简约、地方宽敞,位于德福广场邻近九龙湾港铁站,交通好方便,餐厅为我哋安排到阔落的卡位,坐得好舒服,餐牌有好多传统得来又创新嘅台湾菜式,于是我哋就每样菜式都试吓👍🏻奶油芋泥肉松起司葱抓蛋饼卷:外脆内软嘅手抓蛋饼,内里既芋泥香甜幼滑,配上肉松起司,味道非常之正甜酱香葱油猪软骨卤肉饭:前菜有手帕青瓜同腌萝卜,清甜爽口好开胃,猪软骨软滑多汁而且好入味,酱汁甜甜地而且充满葱油嘅香味,配埋香口嘅卤肉饭一齐食好正👍🏻配菜仲有新鲜爽脆嘅炒椰菜同卤蛋👍🏻卤肉烫青菜:卤肉香而且好多肉汁,配埋清甜爽脆嘅青菜一齐食味道好夹👍🏻牛滋味(牛筋肉、蜂巢牛肚、百叶豆腐、白萝卜、唐生菜配手打乌冬):来到灯笼卤味,当然要试吓佢嘅招牌菜卤味😀配料劲丰富,牛筋香浓软滑有弹性,牛肚香得来好有口感,豆腐软滑Q弹,唐生菜同埋萝卜都好新鲜吸收晒卤水汁嘅香味,乌冬烟韧弹牙,配埋卤水汤汁一齐食好正😊

奶油芋泥肉松起司葱抓蛋饼卷:
甜酱香葱油猪软骨卤肉饭: