2019-08-21 496 浏览
想同屋企人食生日饭,上网揾到呢间高级中菜餐厅,因为见好多人都唔错既评价。我地上open rice温左书,拣定几款心水𩠌,订位时问下要唔要预定,职员话𠮶几款都唔使预定,同埋好细心提醒我地几款𩠌菜嘅份粮,唔使点得太多或太少,到时食唔晒或者唔够分。我地好早到,6点就到左,虽然位处九龙湾写字楼1楼,但附近大厦都唔高,接近黄昏大厅同房都仲好光猛下。晚餐由美味嘅前菜开始,鱼子酱香煎芋丝夹,菜名已解释一切,「芋‧香」,外面香煎得好香脆,入面系浓郁嘅芋香,yum yum!好多人推介必点嘅冰镇鲜果咕噜肉做到咕噜肉外面脆卜卜,入口松脆美味,而且肉香味浓,惊喜十足。榄豉酱蒸法国海鲈鱼鱼肉质非常嫩滑多汁,我父母都话正。跟住上嘅黑蒜牛肝菌好炒牛肉,好滑又嫩,钟意食牛肉钟意中式煮法嘅朋友一定要试。有几度菜都用好有艺术感嘅装饰材料,搭配点缀。每道菜都新鲜热辣,上菜速度算是比一般酒家较快。侍应服务一流,照顾周到,好主动帮我地斟茶加水换碟等。。餐厅由门外到用餐地方的装修高级雅致,房间又有独立厕所唔使行出大厅个厕所,与亲朋好友用餐都会推介。

有几度菜都用好有艺术感嘅装饰材料,搭配点缀。

鱼子酱香煎芋丝夹
极品蜜汁叉烧