2019-11-27 240 浏览
今日同个旧同学返左中学出席想当年既班主任既荣休活动活动完左就觉得有少少肚饿,于是我地就去左学校附近既九龙城揾食啦黎到九龙城好多人都会谂到食泰国菜,但系九龙城除左泰国菜其实都好多美食拣我地就拣左去誉满点心啦餐厅格局洁净舒服,侍应服务态度主动又亲切,一坐低就有种良好既感觉,咁我谂食物都应该唔差呱?!点心选择唔算太多,不过都唔紧要,两个人都唔会叫得太多野食我地就点左黑松露野菌水晶饺、笼仔马拉糕、豉汁蒸排骨同埋姜葱牛柏叶黑松露水晶饺内馅系啲蔬菜粒同野菌黎既,啱哂食斋既人仕入口香浓黑松露味道,外皮烟韧,难怪会系呢度既招牌点心之一啦马拉糕好大件,有成个蒸笼咁大味道香甜得黎又唔会腻,仲好松软添豉汁蒸排骨肉质好松软,非常入味姜葱牛柏叶就比较少见,呢度居然有得叫! 份量够多,牛柏叶唔会韧到咬唔开,正!
今日同个旧同学返左中学出席想当年既班主任既荣休活动
我地就拣左去誉满点心啦

点心选择唔算太多,不过都唔紧要,两个人都唔会叫得太多野食
笼仔马拉糕
姜葱牛柏叶就比较少见,呢度居然有得叫!
份量够多,牛柏叶唔会韧到咬唔开,正!
姜葱牛柏叶
2019-11-16