2017-04-13
今日心血来潮又去到九龙城食饭,本身食开𠮶间泰国菜,因为晏左入去所以无位,唯有揾过第二间。餐厅装修简单,价钱都不贵就入去试吓。金边粉,未有太大惊喜,而且配菜不是很多,下次不会再试烧牛肉,点左7 成熟,系即叫即整,但同本身想去𠮶间餐厅水准有差,牛肉两边熟嘅程度唔一样,一边系烧得刚好,中间系粉红色,但另一边烧太多肉质好韧。泰式椰菜苗偏硬,而且咸左少少,平时好钟意食椰菜苗,但系呢一道菜就有少少失望。炸虾饼,呢个都系我必点嘅菜式,份量都算多,而且每一套都好饱满,但虾肉占嘅比例少咗啲。烧鸡翼,呢度嘅串烧系要起码点3份,所以我地点左三只小鸡翼,之前食开个间系整只上, 呢度就系斩开咗,虽然方便左,但系就冇咁原汁原味。椰青不过不失,椰汁鲜甜,食到最后都系不停刮啲嘢椰肉出嚟食。理单大约$350,叫左甘多野食,价钱都唔贵,但都会去番平时食开个间。
餐厅装修简单,价钱都不贵就入去试吓。
金边粉,未有太大惊喜,而且配菜不是很多,下次不会再试
椰青不过不失,椰汁鲜甜,食到最后都系不停刮啲嘢椰肉出嚟食。