2021-09-28
呢期九龙城真系开咗唔少特式cafe. 呢间在近宋皇台地铁站南角道出口的古道轻食cafe开了一阵间(前波鞋铺)。分时段,有online booking。一星期只开五日,可能系星期三、四休息,得五张枱,包括三张二人枱及两张四人枱!超有空间感!入口道门,要轻轻转一转个门锁才推开,前铺系日本古道物,也有些新货,包括茶叶,如果想寻宝,职员有时间的话会为你详细介绍。后铺是轻食cafe, 播放着轻音乐,食物饮品种类不多,好适合同朋友窃窃细语、纯hea-ing, 沉淀一下,因为太声啲都好awkward!我俩订了6:15,叫了一份自家制红豆厚切吐司$60、面包定食$70、焙煎浓香蜂蜜麦茶$50、焙茶黑芝麻饮$60(冰)。摆设好优雅,黑芝麻饮冻得嚟无冰的,不太甜,好香芝蔴味,好似稀啲嘅芝麻糊。麦茶没有太多蜂蜜的甜味。面包定食系三小片酸种面包及一个羽衣甘蓝面包,附自制腰果酱及牛油。红豆吐司,多士香脆,红豆不算太甜。只收现金,没有加一。我问老板,维到皮吗?😅 都系好有heart 的四位年轻人开的!为了提供一个舒适饮嘢嘅地方,同埋推广古道物,有时间的话,老板好乐意同你分享有趣的古道物品!有趣的小店,值得支持!👍
我问老板,维到皮吗?😅 都系好有heart 的四位年轻人开的!为了提供一个舒适饮嘢嘅地方,同埋推广古道物,有时间的话,老板好乐意同你分享有趣的古道物品!有趣的小店,值得支持!👍🏻💕
面包定食
面包定食附饮品