餐厅: 韓大叔大排檔
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-03 133 浏览
同老公好耐冇去九龙城,于是放假就同佢一齐去九龙城揾食,咁啱经过见到一间韩国小店都几特别,一于入去试吓😬唔使次次都系食泰国菜😆餐厅地方阔落,而且有很多韩国海报同装饰,恍如身处韩国,侍应都很亲切,而且为我哋推介菜式☺️佢嘅午市套餐好抵食,好多$100内已经有交易👍🏻我哋order咗两个午餐,另外仲加咗啲串烧同埋寿司😀午餐除咗主菜仲有前菜同埋大酱汤,前菜有韩国泡菜、腌海带仲有芽菜,全部味道都唔错,好正宗,大酱汤唔会太咸而且好浓郁,入面仲有好多杂菌👍🏻韩式牛仔骨炒年糕:牛仔骨好入味,而且肉嫩牛味浓,年糕烟烟韧韧配埋甜甜地少少辣嘅韩式酱汁好惹味😀泡菜海鲜炒粉丝:炒粉丝炒得好香而且爽滑弹牙,调味啱啱好甜甜地唔会太咸,配菜仲有大虾、青口同埋八爪鱼,大虾鲜甜爽口多肉,青口大大粒,而且好鲜甜,八爪鱼都唔错,爽口弹牙😀草莓牛奶:午餐加$78就可以转草莓牛奶,草莓牛奶卖相好靓,淡淡嘅粉红色加埋一串士多啤梨打卡一流👍🏻草莓牛奶入面有一片蜂巢,蜂蜜加埋草莓牛奶嘅香味加埋一齐饮好正😊黑松露带子寿司:带子厚肉而且劲鲜甜,配埋上面嘅黑松露酱,味道好夹,手握寿司饭软硬适中👍🏻火炙纹甲鱿鱼寿司:来自日本嘅纹甲鱿鱼爽口弹牙,

韩式牛仔骨炒年糕:
泡菜海鲜炒粉丝:
黑松露带子寿司
火炙纹甲鱿鱼寿司
来自日本嘅纹甲鱿鱼爽口弹牙,鲜味十足,轻轻火炙更可把油脂香逼出来,值得推介👍🏻
八爪鱼寿司
八爪鱼鲜甜弹牙,质素唔错👍🏻
甜虾盛寿司
一件寿司有六只甜虾,超丰盛,而且甜虾鲜甜爽口👍🏻
香草牛油帆立贝串烧:
帆立贝大只厚肉,加埋香草牛油一齐烧好正,鲜甜香口👍🏻
豚肉芦笋串烧:
豚肉包住芦笋一齐烧劲正,豚肉充满油脂香,加埋入边爽口既芦笋一齐食啱啱好👍🏻
每款串烧都系点两串起,唔觉唔觉我哋都食咗好多嘢😊因呢间韩国小店食物质素真系好好,而且服务态度唔错,迟吓再同朋友嚟试吓其他菜式👍🏻