九龙城除咗泰国菜点少得打边炉呢,朋友推介呢一间,真系冇介绍错。怀旧风格、怀旧装修、怀旧歌曲,形成呢间舖头特有嘅特色。今次我哋叫沙嗲汤底,汤底超级浓郁,一上枱嘅时候已经香气扑鼻,店员有讲原来师傅每日都好俾心机研制每一个汤底,呢个汤底我比99分👍🏻👍🏻👍🏻,浓郁得来够晒香味,但食落又唔会特别油腻。讲明怀旧餐厅点会少得虾多士,面包皮较薄,唔油腻,虾肉弹牙,点上酸甜酱10分好食嘅开胃菜。浆爆牛丸半份,牛丸10分弹牙,加上入边识得爆浆,好过瘾😎。特别啲嘅叫咗个墨鱼滑酿豆卜,豆卜朔晒汤底嘅味道,墨鱼滑又够胆拦又有墨鱼味,好好食😋值得一叫!咁浓郁嘅汤底梗系要揾啲吸味嘅食材啦,炸枝竹就系一个唔错嘅选择🤟🏻。话明吸味点少得即炸响铃🔔,呢度响铃即叫即炸,食前再配酸甜酱,减少油腻感又好好食。来到重头戏安格斯肥牛,呢度嘅牛肉十分之高质,每一片都有均匀嘅雪花,食落口牛味足够,又够软滑,正!👍🏻个人打边炉来讲最钟意食皇帝菜,呢度都有供应真系好开心☺️。饮品方面都有唔少选择我就叫咗杯大柠茶,够晒我饮一晚啦。最后最后,卖单前店员都同我地讲,佢哋店内最特色嘅甜品-鲤鱼糖不甩。店员会将鲤鱼摆落你嘅汤底到六一阵,然后会好细心
浆爆牛丸半份,牛丸10分弹牙,加上入边识得爆浆,好过瘾😎。
个人打边炉来讲最钟意食皇帝菜,呢度都有供应真系好开心☺️。
饮品方面都有唔少选择我就叫咗杯大柠茶,够晒我饮一晚啦。
最后最后,卖单前店员都同我地讲,佢哋店内最特色嘅甜品-鲤鱼糖不甩。店员会将鲤鱼摆落你嘅汤底到六一阵,然后会好细心咁帮你剪成小粒,再加上花生砂糖碎,鲤鱼糖不甩就会系你面前完成啦🤟🏻🤟🏻。

整体来讲,环境、食物、店员服务都10分高质九龙城除左出名嘅边炉舖头之外,原来仲有咁好味嘅打边炉👍🏻👍🏻👍🏻。