2023-09-24 11 浏览
📍九龙城 礼平时去九龙城通常都系食泰国菜,但系其实都仲有好多唔同类型嘅餐厅。今日我就嚟到呢一间日式居酒屋,佢嘅舖头唔算大,但系装饰非常精致,一入去有种返咗日本乡下嘅感觉。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 蟹羔玉子烧玉子烧虽然入边冇好多其他嘅配料,但系佢整嘅时候应该调咗好多味,所以好香,而且有好清甜嘅感觉。再加上蟹籽喺面头,令到口感非常之丰富。• 味醂鱼烧佢呢个鱼干非常之香,而且加上佢嘅酱,口感同味道都一流。而且鱼干唔会太干,亦都唔会软林林,烧得啱啱好。• 蟹肉蟹羔甲罗烧呢度菜非常特别,佢有蟹肉同蟹膏可以自助放落饼干上面,然后再加上蛋黄酱,食入口非常有层次。而且佢嘅蟹膏好鲜甜,味道好好🩵。• 板煎和牛粒黄牛粒调味得啱啱好,唔会太咸,而且入口即溶,唔会咬好耐先吞到。• 唐扬炸鸡炸鸡一碟有四旧,份量好多,而且上碟时热辣辣。• 青森青提豚肉卷• 富士苹果烟肉卷• 极上黑豚腩佢嘅卷物都非常之神奇,苹果同葡萄酸味道嘅层次好丰富,除咗面头嘅咸香肉味,仲有入边水果嘅鲜甜。一开始都担心会唔会配合唔到变得好怪,但系出奇地两种味道配合得好好,而且令到肉嘅油腻感下降。• 京葱鸡肉串佢嘅鸡肉烧得非常香,而且佢嘅京葱亦都好甜,再
📍九龙城 礼

• 蟹羔玉子烧

• 味醂鱼烧

• 蟹肉蟹羔甲罗烧

• 板煎和牛粒

• 唐扬炸鸡
炸鸡一碟有四旧,份量好多,而且上碟时热辣辣。

• 青森青提豚肉卷
• 富士苹果烟肉卷
• 极上黑豚腩

• 京葱鸡肉串
佢嘅鸡肉烧得非常香,而且佢嘅京葱亦都好甜,再加上佢嘅酱汁,味道一流。

• 清酒煮蚬
蚬肉好大粒,而且好清甜新鲜。再加上佢个汤非常之香嘅清酒味,令到成度菜都好香。🤪

• 胡麻蕃茄沙津
沙律好清新,再加上蕃茄嘅香甜,令到层次好丰富。🩷

味道:🐱🐱🐱🐱🐱
环境:🐱🐱🐱🐱