每次返国内都必定要食麻辣烫,终于喺香港比我揾到一间正宗又好味嘅麻辣烫「有间麻辣烫」,呢度嘅汤底有四款选择,有间牛骨汤、招牌藤椒汤、特浓蕃茄汤同浓香菇菇汤,牛骨同藤椒系辣汤,蕃茄同菇菇就系唔辣嘅😋食材摆满三个雪柜有超过40款选择,不过我今晚因为夜咗去,所以部份食材已经售罄🥹另外,出面仲有一个自助酱料枱,上面摆放咗香油、醋、辣椒、香葱、蒜泥、豉油同埋有我最爱嘅麻酱呀🤩🤩🤩可以根据自己嘅口味自由配搭👍🏻👍🏻👍🏻我拣咗牛骨汤大辣一手就夹起咗大量芫荽😆白玉菇、本菇、豆腐串、鹌鹑蛋、蛋饺、超长嘅蟹柳、午餐肉、竹笋、米线、粉丝、宽粉,超级大碗🤭推介豆腐串,索满晒汤汁,一啖咬落去会爆汁👍🏻汤底辣得黎够晒鲜味,我加入大量麻酱,饮晒成碗汤都唔会觉得口渴👍🏻朋友仔拣咗牛骨汤BB辣配菜有牛柏叶、波波肠、午餐肉、肠仔、秀珍菇、菜心、日式鱼片、鹌鹑蛋、米粉,男仔食一碗都已经够晒饱肚港男爆打柠檬茶茶底味道香浓带甘甜,加入青柠酸酸甜甜,解辣又解渴锡住港女柠檬茶港女柠檬茶加入蝶豆花,颜色吸引,必定要试呢两杯特色饮品📍有间麻辣烫 (九龙湾)九龙湾常悦道21号Eastmark 1楼2号舖人均消费:$100-150食物:⭐️⭐️

我拣咗牛骨汤大辣

朋友仔拣咗牛骨汤BB辣

港男爆打柠檬茶
茶底味道香浓带甘甜,加入青柠酸酸甜甜,解辣又解渴
锡住港女柠檬茶
港女柠檬茶加入蝶豆花,颜色吸引,必定要试呢两杯特色饮品

📍有间麻辣烫 (九龙湾)
九龙湾常悦道21号Eastmark 1楼2号舖

人均消费:$100-150