2024-10-08
最近发现屋企附近海天晋汇有唔少餐厅都睇落唔错,今晚决定去贺天试下啲日本菜得唔得先!餐厅位置隔涉左少少,不过店内空间宽敞,坐得都算舒服,又设有室外座位。两个人叫左一个套餐,几款小食同一堆寿司,今日系星期一仲有寿司买一送一优惠添。🔸犇set就咁睇字以为系食牛,但其实系牛油果配三文鱼同吞拿鱼腩蓉既丼饭,味道好夹之余仲好健康🔸蒜蓉烧广岛蚝虽然蒜蓉好多而且味道强烈,但都仲食到蚝既鲜味,就证明只蚝好新鲜🔸芦荀牛肉卷&烧牛舌烧物香味十足,调味岩岩好,食到食材既原汁原味🔸卷物卷物一向系我地至爱,所以叫左三款,有软壳蟹卷、铁火卷同和牛手卷,软壳蟹炸到香脆可口,吞拿鱼味鲜可口,和牛入口即溶。🔸寿司由于寿司有买一送一,所以我地叫左好多,有三文鱼腩,带子,金目鲷,活贝同玉子寿司,全部都食得出够哂新鲜,由其金目鲷既鱼味好香,同埋呢到既玉子同出面好唔同,食落似蛋糕咁,几得意📍贺天📍将军澳海天晋汇1楼
🔸犇set
🔸蒜蓉烧广岛蚝
🔸芦荀牛肉卷&烧牛舌
烧物香味十足,调味岩岩好,食到食材既原汁原味
🔸卷物
🔸寿司
由于寿司有买一送一,所以我地叫左好多,有三文鱼腩,带子,金目鲷,活贝同玉子寿司, 全部都食得出够哂新鲜,由其金目鲷既鱼味好香,同埋呢到既玉子同出面好唔同,食落似蛋糕咁,几得意
📍贺天
📍将军澳海天晋汇1楼