2018-06-16 700 浏览
最后一堂西班牙话班,大家就拣左黎新斗记作为谢师宴。呢间分店地点系铜锣湾闹市,好易揾。平日加上下雨天,得四五台客,因为我地16个人,最大既台正常只可以坐12个人,唯有坐得亲密d 。餐厅地方都好整洁,台同台唔算迫。餐厅既墙上面写左十样招牌菜,由于有人食素同对海鲜敏感,最后叫左乳猪、咕噜肉、沙姜鸡脚、黑椒牛仔骨、粟米斑块、西芹云耳银杏、琵琶豆腐等等,有d 𩠌菜有加大,有d 就叫例牌,份量都唔错。乳猪有惊喜,d 皮起晒,仲要唔肥,脆卜卜,其他𩠌菜都系热辣辣新鲜炒,落单后5-10分钟就上菜,好有效率。服务员姐姐都好有礼貌,系咁帮我地加茶。最后有甜品送,是日甜品系喳咋同红豆沙,满心欢喜有几足料既喳咋食,点知有酸味,怀疑变坏左,有d 失望,红豆沙都唔错。

2018-06-13
  • 金牌即烧乳猪