2022-04-26 373 浏览
<我想和你无所事事>听过好多次但一直无缘见到鼎鼎大名茶饮店终于开咗分店喺元朗呢间舖头除咗店舖名好特别 之外佢啲嘢饮名都好特别今次我叫咗一杯《干燥到擦出爱火龙果芒果乳酪奶》另外加咗$6法兰西芝士奶盖不过本身见到乳酪奶嘅杯偏细 我另外有问佢加咗奶盖之后会唔会用大杯 佢都话会用点知送到嚟又系同一个size嘅杯 有种受骗嘅感觉🥲讲返个芝士奶盖先 咸咸香香的确几重芝士味 但份量真系少 而且唔知系咪因为同乳酪奶有啲捞匀左 有少少酸味 而且呢个包装冇得揭盖饮奶盖好唔方便😢😢而乳酪奶嘅部份乳酪味好重而且食到粒粒火龙果同芒果肉 但系冰嘅份量占好多 实际上乳酪奶嘅份量好少 而且因为唔记得咗嗌少糖饮落真系超级甜😣的确我个人几钟意饮乳酪奶 但下次饮唔会加奶盖而且一定要嗌少冰少甜!!#emily出街食👅👅 #emilysbelly奶盖 #emilysbelly元朗
<我想和你无所事事>
听过好多次但一直无缘见到鼎鼎大名茶饮店