2023-03-19 82 浏览
大坑出名舞火龙,长长楼梯画满火龙英姿,尽现气派,中餐要做得精致好讲求功夫,2款套餐中拣左带子皇乳鸽套餐($328/pp) ,乳鸽超级推荐👍🏽.ᐟ◮ 妙龄乳鸽 ⧫ ⁹ ⁄ ₁ ₀一只乳鸽一个人食一啲都唔过份😂,外皮烧到脆口,撕开皮见到油脂逼出黎🥹,蘸小小椒盐同埋豉油特别惹味,好食到停唔到😆.ᐟ◮ 丰料功夫汤 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 好surprise以功夫茶形式呈上🫖,其实系鸡脚螺肉汤,似炖汤,仲要热辣辣。汤装系茶壶里面好新颖,可以保持热度,每食一啖𩠌可以饮一杯汤,idea好有心思😍.ᐟ◮ XO酱京烧带子皇 ⧫ ⁹ ⁄ ₁ ₀带子厚度有半只手指高,超级甜,仲有XO酱好惹味,味道好夹😋.ᐟ◮ 柚子脆虾球 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 虾球炸粉薄脆,柚子唔酸,伴左青红椒粒.ᐟ◮ 云耳杞子浸畤蔬 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 鱼汤煮既白菜仔超鲜甜,我连汤都饮晒🤣.ᐟ◮ 木瓜雪儿南北杏糖水 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀ 南北杏味好重,糖水清甜😆
妙龄乳鸽

.ᐟ◮ 妙龄乳鸽 ⧫ ⁹ ⁄ ₁ ₀
丰料功夫汤

.ᐟ◮ 丰料功夫汤 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
XO酱京烧带子皇

.ᐟ◮ XO酱京烧带子皇 ⧫ ⁹ ⁄ ₁ ₀
带子厚度有半只手指高,超级甜,仲有XO酱好惹味,味道好夹😋
柚子脆虾球

.ᐟ◮ 柚子脆虾球 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
虾球炸粉薄脆,柚子唔酸,伴左青红椒粒
云耳杞子浸畤蔬

.ᐟ◮ 云耳杞子浸畤蔬 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
鱼汤煮既白菜仔超鲜甜,我连汤都饮晒🤣

.ᐟ◮ 木瓜雪儿南北杏糖水 ⧫ ⁷ ⁄ ₁ ₀
南北杏味好重,糖水清甜😆
妙龄乳鸽
丰料功夫汤