喺尖沙咀做野嘅朋友介绍中港城开左间印度菜馆,野食唔差,但环境比起重庆干净企理好多,讲紧嘅就系Kesar Fusion。佢喺中港城平台,即系入左中港城后上两段扶手电梯就到。店面干净企理,座位亦唔会太迫。装修同平时嘅西餐厅差唔多。胡椒饼(免费) - 落完单例牌先上免费嘅胡椒饼,Mango Lassi & Salted Lassi($40) - 哩度嘅奶昔比平时嘅大杯,除左最多人饮嘅Mango Lassi,佢仲有咸/甜两种口味嘅原味奶昔,食过咁多次印度菜,其实都未饮过咸味奶昔,所以朋友点左杯试下。我都试左啖,饮落都几咸,不过又唔算不能接受,想试新野嘅朋友可以try try。至于Mango Lassi就一定唔会另人失望,芒果味香甜得黎唔会太水。Chicken Tikka($118) - 烤鸡用铁板上,够晒热辣辣,本身原来仲跟左胡椒饼。烤鸡大约有六七旧,足够二至四人share,腌得入味,肉质唔会太干太鞋,都几惹味。Lamb Shank Curry($198) - 哩个羊腿咖哩虽然比其他咖哩贵一截,不过份量真系好足,咖哩上面有大大只羊腿喺中间。羊腿煮到好腍,好容易就可以将骨肉分开,食落仲完全唔痴牙
店面干净企理,座位亦唔会太迫。装修同平时嘅西餐厅差唔多。
胡椒饼(免费) - 落完单例牌先上免费嘅胡椒饼,
Mango Lassi & Salted Lassi
Lamb Shank Curry
羊腿煮到好腍,好容易就可以将骨肉分开,食落仲完全唔痴牙。咖哩汁香又不辣,就算唔食得辣嘅朋友都食倒。
Lamb Shank Curry
Garlic Naan($28) - 印度薄饼一客有四片,薄饼好软熟,蒜味唔算太重。
Garlic Naan
Cheese Naan($38) - 一样咁软熟,不过薄饼中间夹左芝士,食落比较有口感,我自己就钟意Cheese多过Garlic。
Cheese Naan
Kesar Special Kulfi($78) - 度个印度版雪糕本身只叫左一份谂住同朋友share食,不过店家好细心自动波已经将雪糕分左做两小杯。雪糕奶味比较重,上面加左杏仁,令口感更丰富。
Kesar Special Kulfi
Gulab Jamun(免费) - 哩个中文叫炸乳酪球,系印度好普遍嘅甜品,之前喺其度印度菜馆都食过。佢用左乳制品同面粉添埋再搓成球状,炸左之后再浸喺爆浆入面,乳酪球口感似蛋糕,好软绵,以港人口味可能会觉得比较甜,不过都接受倒嘅。
Gulab Jamun

总结,全部野食都好高水准,咖哩惹味,烤鸡juicy,亮点系印度薄饼好软熟,地方都好干净企理又坐得舒服,想食印度菜好值得试下。
Mango Lassi & Salted Lassi
Garlic Naan