2022-07-13 124 浏览
之前有见过人post呢间餐厅,感觉好似几靓咁所以就bookmark 左~ 然后同朋友行开上海街就提议不如试试呢间啦~成间餐厅都劲多干花😳🍱Lucky西日小食拼盘 $208呢个拼盘一上到黎我就已经相机ready~个拼盘劲igable!🤩 然后入面有几款唔同嘅小食~最印象深刻嘅系带子牛油果他他😍 带子真系超级厚肉超级大粒!只系细一个手掌少少!(当然我只手唔太大🤣) 而且面头系烧过嘅,带子都好新鲜,所以食落真系有鲜甜味~然后第一次食牛油果他他,牛油果都几多,都做到有啲似牛肉他他嘅他他味,酸酸地都醒胃嘅~另外仲有个芒果蟹肉挞,挞皮系似甜嘅曲奇皮,有芒果喺入面所以就酸酸甜甜咁,上面仲要有几粒三文鱼子喺度~芝麻鸡翼都炸得嘅香脆,同埋佢个芝麻味都够,腌得够味又冇过咸~唐扬鱿鱼真心几好食~ 外皮炸得够脆,同埋入面都够爽口佢仲有个什菜杯配酸忌廉,啲菜、红萝卜同青瓜都好新鲜~佢𠮶款红萝卜系似平时🐰食𠮶啲,不过蘸埋酸忌廉就开胃好多~🐮安格斯至尊薄饼 $158Pizza嘅饼皮食得出系人手搓嘅~又够薄,边边够脆同埋入面都几烟韧下~然后芝士都多,其实都有拉丝(不过我影得麻麻就唔po了)~虽然本身以为安格斯系会一旧

🍱Lucky西日小食拼盘 $208
西日小食拼盘

唐扬鱿鱼真心几好食~ 外皮炸得够脆,同埋入面都够爽口

🐮安格斯至尊薄饼 $158
安格斯至尊薄饼

Pizza嘅饼皮食得出系人手搓嘅~又够薄,边边够脆同埋入面都几烟韧下~然后芝士都多,其实都有拉丝(不过我影得麻麻就唔po了)~虽然本身以为安格斯系会一旧旧牛肉咁铺喺pizza面,但呢个pizza就将啲安格斯牛肉整成粒粒放入馅料度😆 呢个安格斯值得赞嘅系 即使变左肉粒肉碎,都无碍佢嘅牛肉味~仍然有好重好香嘅牛肉味~🥰成个pizza食落口都够惹味唔会漏~

见佢都有其他野出名,例如egg benedict 咁~睇嚟下次都可以try try 佢😆 同埋装修系真系几好,满满嘅干花,完全系田园风格嘅cafe~ 都啱比人打卡嘅😉
2022-07-04
西日小食拼盘