2024-04-20
今日要喺佐敦上堂,所以就提前喺openrice揾咗间餐厅同老公二人世界。Plato Cafe & Bistro 喺九龙公园对面好易揾。餐厅枱与枱之间有足够嘅距离,可以轻松倾吓偈,坐得舒服😌我哋点咗个$498嘅二人餐,有餐汤、前菜、两个主食、饮品同甜品,性价比都高👍***椰菜花忌廉汤***Creamy,仲有淡淡嘅椰菜花甜味,几特别***酸忌廉烟肉薯条***薯条热辣辣,配埋个酸忌廉酱都几好味👍***芒果沙冰***呢个芒果沙冰真系不得了,浓浓嘅芒果味,下面仲有芒果肉,又够大杯👍***香蕉朱古力奶昔***呢杯奶昔朱古力味不是太重,但好香嘅香蕉味,混合埋忌廉好香滑。***龙虾汁波士顿龙虾意大利饭***龙虾好多膏,呢个饭份量好多,而且个汁都好浓好好味***炭烧澳洲肉眼牛扒***牛扒好有水准,我哋选咗五成熟,出嚟个效果真系啱啱好,充满肉汁,而且块扒都好大块,仲有薯仔同沙律菜拌碟,下次一定都会再叫👍***日式芝士蛋糕***芝士蛋糕香滑浓厚,味道不错👍***Movenpick 朱古力雪糕***估唔到是日甜品仲可以拣Movenpick雪糕😂总括而言,呢间餐厅啲食物份量好多,就算再多个人嚟都食得饱。最推介系
餐厅枱与枱之间有足够嘅距离,可以轻松倾吓偈,坐得舒服😌
***椰菜花忌廉汤***
Creamy,仲有淡淡嘅椰菜花甜味,几特别
***酸忌廉烟肉薯条***
薯条热辣辣,配埋个酸忌廉酱都几好味👍
***芒果沙冰***
***香蕉朱古力奶昔***
***龙虾汁波士顿龙虾意大利饭***
龙虾好多膏,呢个饭份量好多,而且个汁都好浓好好味
***炭烧澳洲肉眼牛扒***
***日式芝士蛋糕***
芝士蛋糕香滑浓厚,味道不错👍
***Movenpick 朱古力雪糕***
估唔到是日甜品仲可以拣Movenpick雪糕😂
总括而言,呢间餐厅啲食物份量好多,就算再多个人嚟都食得饱。最推介系佢嘅主食同饮品,值得下次再encore😋