2017-02-09 3136 浏览
经常同女友周街揾野食,但甚少食buffet。一来女友怕肥兼食量唔多,而自己麻甩到一碟碟头饭加杯奶茶已经很满足,拍拖数年只曾食过1次自助餐。这次是数得出的第2次,之前已有朋友推介此酒店buffet ,而「开饭喇」更有二人同行优惠, 掂晒!行街行耐咗, 8:40分到达已见不少人正在用餐。大条长龙排队,望一望原来系生蚝!人排我又排,排到去只可以拎3只,唯有走多两转。开蚝师傅都快手,条龙好快减半,爱尔兰同南非两款放在同一碟内,其实我食唔到有太大分别,但又食到几新鲜。蟹脚有两款,记得食有刺𠮶只,味道系正过无刺𠮶只!女友喜欢沙律菜,都算多种类同好多酱可以自己拌;薄牛肉出奇好味!蟹肉芒果沙律又系睇唔出咁好味,刺身有三文鱼甘虾好几样,专人去切,叫佢厚切三文鱼又真系切到厚厚比我~!可能系酒店关系,三文鱼真系新鲜好味无雪气。热食都可以,羊扒同雪鱼好食,糯米饭比起庙街食店有过之而无不及。自选意粉都食得过,甜品区全不起眼,无侍应生同我讲真系揾唔到.... 燕窝炖蛋好滑好正!其他唔记得太清楚了。下月家姐生日可以再考虑食多次。
经常同女友周街揾野食,但甚少食buffet。

2017-02-02
  • 生蚝,三文鱼刺身,燕窝炖蛋