2017-06-05
其实平日去西营盘真系好chill!明明返紧工得一个钟头lunch hour, 喺呢头食个晏都好似叹过人!如果遇正好太阳,直头会令你唔记得自己今日喺返紧工!天气好到呢~今日约咗🐷先生同我喺公司附近食𠮶lunch。终于约到佢出嚟,虽然佢又迟到,不过以夜晚先出动嘅佢已经好好喇!😂🤣行行吓揾咗呢间Flying Pig 去试试,其实成条街嘅嘢食都差不多,因为都系under Castelo 集团,只不过咁啱喺我等紧🐷先生嘅时候呢间嘅老细喺门口,大家又倾咗几句,所以就入去坐低等。🐷先生嚟到后, 我哋嗌咗个肉眼牛扒同法国嫩鸡午餐,一个配沙律、一个陪配周打鱼汤。味道好,摆盘又靓!食都食得开心啲呀! 😊👍🏻主菜好丰富!牛扒好好味,煮得啱啱好,好嫩滑,好juicy,一啲都唔'鞋'!反而个嫩鸡就唔系好嫩,但系好在有个烧烤汁撘救!所以都系好味嘅!😋😋最后老细仲送咗两件蛋糕俾我哋做甜品,不过我哋唔多钟意食甜嘢,所以食咗两啖就已经好食。连相都唔记得影添!不过都好多谢老细嘅一番心意!😊😊成餐饭食得好开心,食完仲可以行下,晒下太阳!西营盘简直系情侣嚟偷闲嘅好地方!好开心,好chill.... 不过之后要九秒九跑返公司!
味道好,摆盘又靓!食都食得开心啲呀! 😊👍🏻
好开心,好chill.... 不过之后要九秒九跑返公司! 😂😂