2014-06-14
做左成日野,都轻轻松松,因为知道约左朋友食饭挂,快快手执好野就即刻走喇,原来都有少少攰嫁。今次食野既地方就系兰香。我自己未食过嫁,不过朋友叫我去试下,话好介绍唔会点我。食到野食选择都好多,朋友话一定要食既系虾球同冬菇。自己唔食得虾,无计,朋友就当然叫佢自己钟意既野,我自己就要左个冬菇牛柏叶面。等左一阵就黎,佢个汤睇落一D都吸引唔到我,因为太太太太清睇落, 但味道竟然系好鲜甜,完全估佢唔到,加埋D配料,又香又甜,一个好正既汤底。 而牛柏叶都唔错既,爽口得黎又唔会咬唔入,又唔会超林, ,不过就唔算太入味,但胜在够爽,比起出面黎讲唔错,冬菇就真系好食既,成个都好厚,口感十足,又够嫩滑,好咬口唔算太林,又有一阵淡淡既鲜味,唔似有D地方有少少臭味,系正既。