2022-10-07 256 浏览
今日同朋友约咗系元朗食个便饭 就去咗元朗间九丁目日式料理之前试过佢哋间烧肉觉得好唔错 但今次唔想烧肉于是就试吓佢哋间日式料理 佢哋装修好有日本居酒屋嘅感觉 好似返咗「乡下」咁 坐低之后即刻叫咗杯大啤 价钱唔算贵 大大杯 劲开心头盘我哋叫咗个海鲜刺身沙律 佢个虾好新鲜 而且份量都好足 佢入面仲有带子同埋鱼等刺身 性价比都几高之后我哋叫咗个刺身拼盘 有虾 带子 油甘鱼 三文鱼 海胆等 所有刺身都好新鲜 特别讲吓佢哋个海胆 完全无腥味 而且劲鲜甜 份量都好足 下次一定要再叫个海胆好唔错 我仲配咗啲寿司饭食 超级好食刺身好新鲜 无果种油腻感我哋叫咗呢个呑拿鱼蓉饭 呢个性价比真系超高 100唔使 出面食至少都要百几二有蚊 而且佢mix个鱼蓉个味都好好食 真系必叫之选最后我哋叫咗个鳗鱼饭 佢鳗鱼好大条 油脂好足 好厚身 总括而言我觉得都几抵食 而且好有质素 下次入元朗不妨试试
今日同朋友约咗系元朗食个便饭 就去咗元朗间九丁目日式料理

佢哋装修好有日本居酒屋嘅感觉 好似返咗「乡下」咁