2019-08-10 273 浏览
呢间餐厅设计几靓,装潢令人好舒服,环境好好坐。晚餐叫咗个二人餐,有主菜(鸡/牛/鱼)、饭/面、餐包、甜品同饮品。首先系蒜蓉包,好香蒜蓉味、好脆,不过好细个,两啖食完。是日餐汤个汤比较特别,系用紫薯整,甜甜地,第一次饮。个人嚟讲不好紫薯所以觉得麻麻。本身餐牌冇指明咩汤,所以冇得拣。Main就叫咗牛排,都算比较大块,下面用西兰花、红萝卜同薯仔放底,味道好raw。块排叫咗五成熟,但佢比五成更熟,煎得唔平均,有一半以上都系全熟咁济,肉质咬落好韧,略有牛味。个汁都ok,冇乜特别。个饭份量好少,我谂得半碗到,以二人餐嚟讲好唔够。啲饭粒偏大粒同硬,好重奶油味,重得嚟好溜,个鹅肝好食,入口即溶同好香。饮品系水果茶,同平时饮嘅好唔同,充满水果嘅酸涩味,我就钟意偏甜嘅。😅甜品拣咗雪糕,系movenpick嘅曲奇味。同汤一样,冇得拣味道。呢个套餐$388,性价比好低,两个人食咗四百几蚊都唔饱,又唔系特别好食。

蒜蓉包

首先系蒜蓉包,好香蒜蓉味、好脆,不过好细个,两啖食完。

是日餐汤

纽西兰肉眼扒  10安士

香煎鹅肝意大利饭

$213.5 (晚餐)
蒜蓉包